torsdag 27 december 2012

Tolv poäng hade varit bättre än sex poäng!

Hockeyn är igång igen då och det dröjde inte länge innan Tobias Forsberg blev införpassad i sargen med huvudet före av Viktor Lööv. Matchstraff blev det och under de fem minuterna hände typ.......ingenting. Hade Mark Hurtubise fått matchstraff i tredje perioden så hade jag inte sagt något om det. Situationen var snubblande lik situationen med Lööv vs Forsberg.

Matchen som helhet var bra och Södertälje vann kanske en aning oförtjänt med 1-0. Leksand var det bättre laget sett över sextio minuter, men det är det här som är tjusningen med ishockey. Och ska sanningen fram så har Leksand vunnit en hel del matcher redan som varit jämna ända in på mållinjen. Trots förlusten så finns det en hel del positiva saker att peka på. Erik Hanses såg sådär tät ut som han gjorde förra säsongen. Gabriel Karlsson blir bättre och bättre för varje match och han är fan gud själv i tekningscirkeln. Raffl fortsätter skapa massor med chanser bara genom sin speed och sitt fantastiska engagemang för sporten ishockey.

På minuskontot ser jag tre saker. För det första så är det lite Rönnbergs fel att SSK får göra sitt mål. Han åker och petar för mycket med klubban i stället för att mer resolut ta bort spelaren. För det andra så har spelat i Power Play gått i stå och kvällens match var inget undantag. Och för det tredje så trampar Mark Hurtubise mycket vatten just nu (om man kan uttrycka sis så). Det är inte många skott från hans klubba som går igenom blocket och tacklingen i sargen på Fleury är ett bevis på att Hurtubise inte är i riktig balans.

Det som kunde blivit fantastiskt bra med ett gap på 12 poäng ner till Södertälje blev i stället att det nu skiljer ynka sex poäng ner till SSK på plats nummer 4. Dessutom vann både Mora och Örebro så det spetsar till sig ordentligt i hockeyallsvenskan.

Fantastiskt viktig match i morgon mellan Västerås och Djurgården.

Fantastiskt viktig match på lördag mellan Leksand och Mora.

Hockey är underbart.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar