onsdag 26 december 2012

Dessa jävla kassa ishockeydomare!

Julbordet är avklarat, julklapparna utdelade och myset med familjen är till ända. Annandag jul betyder tillbaka till verkligheten och allvaret för många elitidrottare i landet. Bandyn är en sport där annandagen varit en stark dag i många, många år. Likaså så spelas det alltid fotboll i Premier League denna dag och när jag skriver dessa rader så står det 1-1 i matchen mellan Stoke och Liverpool. Annars har det varit som vanligt där borta. United har vunnit med 4-3 och avgörandet skedde trot eller ej.......på övertid.

Ishockey har spelats också denna dag och J-VM startade borta i Ryssland med att Kanada klädde av Tyskland med 9-3 och Edmonton Oilers blivande superstar Ryan Nugent-Hopkins stod för 5 poäng (1+4). Sverige vann över Tjeckien med 4-1 och där gjorde Filip Forsberg ett mål och blev hyllad på dt.se. Det gjorde att supportrarna till Mora gick i taket eftersom deras spelare Mikael Wikstrand minsann assisterat till två av målen.

Stackars stackars Morasupportrar

Nu har jag svårt att ta dessa fans på allvar med tanke på att dom inte ens lyckas fylla arenan när en världsspelare som Bobby Ryan gör sin debut i Moratröjan. Det är faktiskt bara skrattretande.

Om vi går tillbaka och förklarar mitt rubrikval denna dag så har Djurgården spelat ishockey mot Malmö på Hovet och Ulf Rådbjer har bevisat återigen att det kanske är dags att lägga pipan i bokhyllan och pyssla med något annat. Ni kan döma själva:

Rätt snygg tackling faktiskt.

För övrigt så ska nog Bremberg också fundera lite kring framtiden för det går inte speciellt fort i sekvensen som ni kan se på länken. Jag kan förstå att vissa ser det horribla i denna tackling, men dessa håller garanterat samtliga på Djurgården. Själv blir jag bara så oerhört trött på den ofattbart dåliga nivån på våra domare. För ska sanningen fram så är det inte bara Rådbjer som dömt matchstraff i den där situationen. Skulle nu Hersby dessutom få avstängning så lider jag otroligt mycket med denna dansk trots att han spelar i Malmö.

I morgon är det dags för Leksand att bekänna färg igen och nu får man klara sig utan Filip Forsberg och Jacob De La Rose. Det är inte den lättaste matchen heller eftersom Södertälje står för motståndet i deras hemmaarena. Kan Timander och kompani hålla ihop defensiven så är chansen stor att Leksand åker hem till Dalarna med alla tre poängen. Tre poäng betyder att det är tolv poäng ner till just Södertälje som ligger på fjärde plats och det skulle kännas så mycket skönare än de sex poäng som det handlar om ifall SSK vinner.

Härligt att det startar om igen. För även om man lider helvetets alla plågor under en match så finns det inget bättre än när man får tacka laget efter en segermatch i Tegera Arena.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar