fredag 7 december 2012

En dag på jobbet!

Vill börja med att "hata" Håkan Södergren lite för att han i direktsänd TV snodde min rubrik när han efter Asplöven-Leksand konstaterade att det var "A day at the office" för spelarna i Leksand. Men jag antar att hur mycket jag än avskydde denne lille hockeyspelare när det begav sig så tänker vi hockey rätt lika. Det är nämligen inte första gången som Håkan Södergren analyserar en match lika som jag. Och det var just en dag på jobbet för Leksand denna fredagskväll. Man tog ledningen och Asplöven fick kvittera. Man ryckte ifrån med ett par mål och Asplöven fick reducera. Man gjorde sedan tre mål och det var klappat och klart.

Hade detta varit för ett par säsonger sedan så hade jag blivit livrädd när Asplöven reducerade till 2-3 för Leksands IF har de senaste åren haft en förmåga att bli rejält skitnödiga när motståndarna krypit närmare i målprotokollet. Lugnet som finns i laget just nu gör att man börjar hoppas på att det kanske faktiskt kan bli riktigt bra framåt våren. Om vi börjar med målvakten så var Alsenfelt helt okej i kvällens match. Visst släppte han en del returer, men han hade kontroll på dessa och det måste kännas fruktansvärt skönt att stå i mål med de backar som finns framför. Johan Svedberg är sjukt stabil och Patrik Norén har tagit ett stort kliv framåt denna säsong. Mattias Timander är Mattias Timander och Kevin Kapstad är så sjukt bra scoutad av Salo att jag blir tårögd.

Framåt så är det fortfarande fyra kedjor som är stabila och falerar en kedja så finns det alltid någon annan som levererar. Händemark fick stanna hemma och spela juniorhockey, men en annan junior (Filip Forsberg) är spelsugen som få efter sin skada som gjorde att han var borta "sju matcher på ett ungefär" enligt honom själv. Ett mål och en assist även i kväll gör fyra poäng till Filip på de två senaste matcherna. Johan Ryno gör mål i PP och Raffl hänger dit ett par i tredje perioden. Kvällens behållning stod Gabriel Karlsson för när han bakom mål lägger en macka bakom ryggen till en fristående Jens Bergenström som tackar för det och gör 3-1 i andra perioden. Det ser bra ut detta.

Parterna i NHL-lockouten kan dra åt helvete allihop. Nu är det enbart prestige det handlar om och då är det inte ens lönt att hoppas längre.

Jimi Hendrix är en fruktansvärt överskattad artist.

Bilen har kommit hem igen och denna gång förhoppningsvis för gott.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar