onsdag 5 december 2012

Nollan!

Erik Hanses har startat lite darrigt och Oscar Alsenfelt tappade självförtroendet i Modo efter två stycken mindre bra insatser med sammanlagt 11 insläppta mål mot Frölunda och Skellefteå undet två matcher. Lösningen just nu är att Leksand har lånat Oscar från Modo och det blev succé direkt i det nya laget. Karlskrona var på besök i Tegera Arena och när sextio minuter hade spelats så stod det snyggt och prydligt 4-0 på resultattavlan. Alsenfelt kom till Leksand och höll nollan direkt med ett slutligt facit på 27 räddade skott. Nu ska det bli oerhört spännande att se hur firma Appelgren/Hellenberg har tänkt sig med målvakt på fredag mot Asplöven på bortaplan. Revansch har laget att utkräva och Alsenfelt ser het ut så jag blir väldigt förvånad om han inte får förtroendet även på fredag.

En efterlängtad comeback gjorde Filip Forsberg mot Karlskrona. Sju matcher har han varit borta och facit för honom i matchen blev 1+1. Jag gillar denna killes inställning till ishockey. På isen är han fullständigt respektlös och bryr sig inte mycket om vilken back det är han skickar upp för att handla en korv med bröd. Och utanför isen är det svårt att hitta en mer ödmjuk kille. Han sa lite försynt i morgontidningarna inför matchen att "jag är redo för spel så jag hoppas jag blir uttagen".

Det finns lite annat intressant med kvällens match också. Spelet i PP har hackat en aning på slutet, men nu fick laget göra två mål i den spelformen och ett av målen var signerat Gabriel Karlsson. "Gabbe" är vår kapten och en oerhört viktig kugge i lagbygget Leksands IF. Det är inte ofta han gör mål, men det är förbannat trevligt när han gör det. Ytterligare en styrka visas upp och det är att förstakedjan producerar inget förutom att Ryno har en assist till Gabbes PP-mål. Det känns riktigt bra att det finns fyra producerande kedjor i Leksands IF säsongen 2012/13. Kunde bara NHL starta nu också så att några av motståndarlagen blir ordentligt försvagade så kan Leksands lagbygge visa sig guld värt. Jag tror det kan bli knepigt nämligen om lockouten fortsätter hela säsongen. Jag tror stenhårt på Salos väg att gå genom att inte ta in NHL-spelare. Det kommer att kosta mer än det smakar i slutändan, men samtidigt kan man inte se förbi att lag som Mora, Södertälje och Västerås värvat rätt så smart och spelare som Anze Kopitar, Bobby Ryan och Patrik Berglund blir knappast sämre ju längre säsongen pågår.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar