lördag 15 december 2012

Star Wars!

Disney har köpt rättigheterna för Star Wars av George Lucas och det betyder att det kommer att följa fler filmer i denna saga i framtiden. Jag säger bara grattis till alla barn som aldrig fick chansen att vara med när det begav sig och de tre första klassiska filmerna hade premiär i slutet av 70 och början av 80-talet. Star Wars är en saga som är unik inom filmvärlden. Det är George Lucas skötebarn och tekniken som användts när filmerna spelats in visade att Lucas var långt före sin tid. Se bara på "Jedins Återkomst" och de fantastiska scenerna i slutet av filmen där det slutar med att dödsstjärnan sprängs i luften. Det ska betänkas att denna film spelades in 1983.

Vad vill jag ha sagt med allt detta då förutom att dagens barn också får chansen att växa upp med Star Wars. Jo det är nämligen så att det finns knappast någon annan aktör på marknaden än Disney som kan göra kommande filmer rättvisa. Då menar jag det rent tekniska där dagens teknik kommer att utnyttjas till max. Om det sen spinns vidare på en historia skapad därifrån "Jedins Återkomst" slutar eller om det blir helt nya äventyr vet kanske ingen just nu. Det som är sagt är i alla fall Disney kommer att göra en tredje trilogi med George Lucas som teknisk och konstnärlig rådgivare. Första av de kommande tre filmerna är planerad att gå upp på biograferna 2015.

Tidigare under lördagen har vi varit och gratulerat en kille vid namn Joel som idag fyller 4 år. Han är oerhört fascinerad av fenomenet Star Wars och framförallt är det lasersvärden som han tycker är coola. Ett av dessa lasersvärd borde stoppas upp i röven på de tomtar som har fått NHL-lockouten till en ren principsak. Penningafrågan är klar och det som det handlar om nu är längden på kontrakten. Det börjar snart bli dags att ta ett beslut om att ställa in hela säsongen 2012/13.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar