torsdag 28 februari 2013

Corroded!

Corroded är ett svenskt band som i sommar ska förgylla för oss besökare på Sweden Rock Festival. Nu tycker jag personligen att det där med att förgylla är tämligen överskattat i fallet Corroded. jag skulle kunna räkna upp över hundra svenska band som jag hellre hade sett bokade till festivalen. Ölpaus garanterat.

Så här låter det

När det stod klart att ishockeydomare Shane Warschaw inte skulle få döma något mer i den svenska hockeyn på grund av att uppehållstillståndet inte skulle bli förlängt så var vi många hockeyälskare runt om i landet som jublade. Tyvärr var inte denna hemresa inplanerad dagen efter det stod klart vad som var på gång. Denne "fantastiske" hockeydomare spenderade sin torsdagskväll i Karlskoga tillsammans med de båda lagen BIK Karlskoga och Leksands IF. Jag säger inte så mycket om att BIK Karlskoga vann matchen med 5-3 för trots allt så har Leksand redan vunnit serien och kvalserieplatsen har varit klar ett tag. Naturligtvis så säger man att alla matcher är lika viktiga, men inställningen är inte hundra en kväll som denna. Tyvärr om ni frågar mig.

För att återgå till matchen och "superdomare" Shane Warschaw så dömer han åtta tiominutersutvisningar (så kallade abuse of officials) och det har jag aldrig tidigare sett har hänt i någon hockeymatch. Dessutom så får Johan Ryno och Alen Bibic matchstraff. Det säger jag inte så mycket om, men just att han använder straffet "abuse of officials" ÅTTA gånger är häpnadsväckande. Kan det hända att han tappade matchen någon gång där efter 48 sekunder när han visade ut Kevin Kapstad för interference. Två veckor kvar till kvalserien och trots tre raka förluster så känns det bra. Fem fullsatta Tegera Arena och ett skadefritt Leksands IF ska nog kunna ställa till en hel del för övriga lag.

Även om Shane Warschaw lämnar Sverige och åker hem till Usa så kommer han naturligtvis aldrig att få döma NHL. Lite trist faktiskt för det skulle vara lite spännande att se hur NHL-proffsen reagerat när denne domare börjat ta sina beslut i matcherna. Om vi kikar lite på det som hände under natten till torsdag så är Washington verkligen ett lag som blandar och ger. Nu är inte Philadelphia Flyers på bortaplan det lättaste motståndet i ligan, men ska Capitals vara med i diskussionen när det ska summeras så måste det även vinnas bortamatcher mot Philadelphia. Flyers vann till slut med 4-1 och hemvändande Simon Gagne gjorde ett av målen. Anaheim gjorde processen kort med Nashville och efter bland annat ett äkta hattrick av Kyle Palmieri så kunde matchen vinnas med 5-1.

Två kanadensiska lag som går bra just nu är Toronto och Montreal. I natt möttes de i Air Canada Centre i Toronto. Efter två jämna perioder (2-2) gick Montreal ifrån i tredje och vann till slut med 5-2 efter bland annat två mål av Max Pacioretty. Denne Pacioretty som blev totalt manglad av Zdeno Chara den 8 mars 2011.

Otäcka bilder

Inga svenska målskyttar denna natt utan det närmaste vi kommer är att Anze Kopitar gjorde ett av målen i Los Angeles 2-1 seger mot Detroit.

Nattens tre stjärnor:

1. Kyle Palmieri (Anaheim Ducks)
2. Jonathan Bernier (Los Angeles)
3. Max Pacioretty (Montreal)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar