fredag 8 februari 2013

Raubtier!

Det är 116 dagar kvar till festivalen i Norje. Ett av banden som ska spela har en riktig långresa att se fram emot. Jag antar att bandet kommer att utgå från Haparanda och det blir säkert videoblogg på vägen ner till Blekinge. Bandet heter Raubtier och man kan säga att de ingår i kategorin "band man antingen älskar eller hatar". Under förra året roade jag mig med att varje dag lägga ut en tråd på Sweden Rocks Message Board där man varje dag betygsatte olika band inom hårdrocken. Black Sabbath vann inte helt överraskande och Raubtier hamnade på plats 271. Att Raubtier håller på att bygga upp en skara fans råder det dock ingen tvekan om och det kommer garanterat att vara massor med människor som ser deras spelning på Sweden Rock i sommar. Själv känner jag att missar jag det hela så är det inte hela världen.

Lite äkta norrländsk mölj.

Det var full fart borta i Nordamerika natten till fredag. 13 matcher spelades och endast fyra lag var därmed spellediga. Några saker att notera är dels det faktum att Washington Capitals fortsätter förlora (2-5 mot Pittsburgh) och att St. Louis som var så stabila i början av säsongen nu förlorar tredje matchen i rad (1-5 mot Detroit) och dessutom släpper in fem mål eller fler per match. New York Rangers vinner derbyt mot Islanders med 4-1 och New Jersey spöar Tampa Bay hemma med 4-2.

Publiksiffrorna har varit bättre än jag trodde med tanke på lockouten. Phoenix har problem även om laget i natt hade över 15.000 åskådare i förlusten mot Chicago (2-6). Sämst publiksiffra denna natt hade Columbus Blue Jackets där 10484 kom för att se Calgary vinna med 4-3 efter förlängning (Alex Tanguay avgjorde). Svenska målskyttar hittar vi några stycken. Mikael Backlund gjorde ett av målen för sitt Calgary. I Ottawa förlorade hemmalaget mot Carolina (2-3 efter förlängning) efter att Erik Karlsson och Daniel Alfredsson gjort Senators mål. Daniel Sedin gjorde ett av Vancouvers mål i bortasegern (4-1) mot Minnesota och slutligen gjorde Viktor Stålberg ett av Chicagos mål i storsegern mot Phoenix.

Ser man till vilka lag som leder sina divisioner efter att nästan alla lag spelat tio matcher så ser det ut som följer:

Eastern Conference:
Pittsburgh Penguins 16p
Boston Bruins 15p
Tampa Bay Lightning 12p

Western Conference:
Chicago Black Hawks 20p
Anaheim Ducks 15p
Vancouver Canucks 14p

Nattens tre stjärnor:

1. Pekka Rinne (Nashville Predators)
2. Patrick Kane (Chicago Black Hawks)
3. Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar