torsdag 7 februari 2013

Krokus!

Det finns något som kallas för "Konceptet" inom den grupp personer som frekvent besöker Sweden Rocks Message Board. Festivalens koncept är att helt enkelt bjuda på gamla härliga dinosaurier inom hårdrocken och blanda dessa till en viss del med aktuella band som förvaltar hårdrockens arv på ett föredömligt sätt. Ett av de gamla banden är Krokus som spelat på festivalen tidigare, men som fortfarande gör gedigna spelningar. Att bandet har en skattkista full med fantastiska låtar vet många om och låtar som "Screaming In The Night", "Rock The Nation", "Tokyo Nights", "Headhunter" och "Heatstrokes" håller än idag trots att det är låtar som har 30 år på nacken. Jag personligen har lyckats missa Krokus varje gång de spelat på festivalen, men till sommaren är det dags att ändra på det.

En gammal låt som Sweet gjorde i original

När jag hjälpte till på Rockstad:Falun i somras så hade jag den stora äran att transportera bandet Crimson Glory från Arlanda till Falun och tvärtom dagen efter. Det handlar om fantastiska människor så därför blir jag uppriktigt ledsen när jag läser att sångaren Todd La Torre väljer att lämna bandet. Jag kan förstå honom till viss del för Crimson Glory är inte kända för att spruta ur sig album precis och samtidigt ska vi betänka att Todd också ingår i en av de nu två existerande upplagorna av Queensrÿche. Som sångare i Queensrÿche har han fått oerhörd bra kritik från metalfans över hela världen och han har en pipa som är helt fantastisk. jag önskar Todd lycka till naturligtvis och hoppas samtidigt att Jon Drenning och de övriga i Crimson Glory kan hitta en ersättare och spela in en ny platta. Det är på tiden.

Jaromir Jagr har sänkt många lag i NHL-hockeyn och natten till torsdagen var det dags att göra det avgörande 3-2 målet i övertiden i bortamatchen mot Edmonton. Oilers åker därmed på sin andra raka övertidsförlust och skadelistan börjar nästan se löjligt lång ut nu. Borta just nu är Shawn Horcoff, Theo Peckham, Ryan Jones, Andy Sutton, Ben Eager, Eric Belanger, Mark Fistric och Ryan Nugent-Hopkins. Dessutom utgick Anton Lander efter en period mot Dallas med en ond fot. Sen är det så typiskt att det är Ryan Whitney som blir bortgjord av Jagr i övertiden. Pittsburgh kan gärna ta tillbaka honom.

Bland de svenska spelarna gör Victor Fasth jättesuccé just nu. Karriärens första nolla höll han mot Colorado borta och han har fyra raka segrar med en räddningsprocent på 96,2 och dessutom 0,98 insläppta mål per match. Fasth går bra och även Sheldon Souray har fått en nystart i Anaheim där han gjort 7p (4+3) på de nio matcher han spelat.

Nattens tre stjärnor:

1. Victor Fasth (Anaheim Ducks)
2. Jaromir Jagr (Dallas Stars)
3. Tuukka Rask (Boston Bruins)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar