torsdag 14 februari 2013

Bullet!

Den 5 juni är en onsdag och denna dag spelar svenska Bullet på Sweden Rock Festival. Ett band som är trevligt att lyssna på i lagom doser. Deras AC/DC-influerade rock är egentligen inget som tilltalar mig även om de lyckas få till det på platta ibland. Det som intresserar mig mer är hur det gick för sångaren Dag Hofer som var med i Anna Skippers TV-program "Du är vad du äter" för ett par år sedan. Han skötte sig under den perioden i alla fall, men frågan är om han kunde fortsätta hålla sig från alkohol och mat?

Pay The Price från Ullevi 2009

Den 12 december ansökte Leksands IF om att få genomföra en rekonstruktion. Denna rekonstruktion blev under torsdagen godkänd i Mora tingsrätt. I stora drag betyder detta att 154 företag går miste om en summa på 57 miljoner kronor som Leksands IF inte behöver betala tillbaka. De som förlorar mest på det hela är Leksands Sparbank och Ejendals. Den avslutande omröstningen gjorde att 41 av 42 fordringsägare röstade ja till rekonstruktion i LIF's Fastighets AB. I Leksands IF Hockey röstade78 av 79 ja och de enda som motsatte sig rekonstruktionen var skatteverket. Skatteverket förklarade att man inte kommer att överklaga rekonstruktionen kommer att upphöra den stund domen vunnit laga kraft. Det som gäller nu är att senast den 31 augusti ha betalat sina fordringsägare och den summan ligger på cirka 20 miljoner.

Som Leksandssupporter känns det skönt att det hela gått så här långt, men samtidigt har jag full förståelse för lagets konkurrenter både inom spelet ishockey och bland supportrar. Jag har full förståelse att det sticker i ögonen på folk att laget lånar Oscar Alsenfelt mitt under det faktum att laget står under en rekonstruktion och dessutom betalar ut löner via statlig lönegaranti. Och lånet av Oscar är så in i helvete moraliskt fel så jag skämdes nästan när jag läste att lånet var klart och då spelar det inte så stor roll om det finns en extern finansiär som öronmärker pengar till lånet av Alsenfelt. Som Leksandssupporter gäller det att vara fruktansvärt ödmjuk just nu och samtidigt som Leksands IF's namn dragits ner i smutsen så kan inte vi supportrar slå oss på bröstet och säga att "nu jävlar har allt ordnat sig". Det är en lång, lång väg kvar och det här är naturligtvis den enda chans Leksands IF får när det gäller ekonomin. Skulle det "slarvas" en gång till så är det så jävla kört det kan bli och frågan är då hur många av de supportrar som säger att "nu jävlar har allt ordnat sig" kan tänkas finnas kvar och supporta laget i fantastiska derbyn mot Häradsbygden och allt vad lagen heter.

Det ska inte glömmas att laget har en harmoni just nu som jag aldrig skådat sen jag började följa Leksand i början av 80-talet. Spelarna måste ha fått hört om denna ekonomi varje dag sen tidningarna gick ut med det första gången. Och det gör det hela än mer imponerande. Just nu har laget vunnit 10 raka matcher. Man har inte förlorat två matcher i rad på hela säsongen och under onsdagen blev man som första lag helt klart för kvalserien. Det som jagas i första hand nu är seriesegern som ger ett fint tillskott på 200.000 kronor och därefter är det kvalserie som gäller och känslan är den att det är verkligen nu eller aldrig. Ett nytt misslyckande gör att truppen kommer att slås i spillror till nästa säsong är jag tämligen säker på. Känslan är dock god och med den form och det självförtroende laget visat hela säsongen så tror jag Leksands IF spelar Elitseriehockey nästa säsong. Detta naturligtvis under förutsättning att laget får elitlicens.

När det gäller ekonomi i NHL så mår många klubbar riktigt dåligt där också och man blir mörkrädd när lag som Phoenix och New York Islanders ibland har under 10.000 åskådare på sina matcher. Vi får vänta och se hur länge Phoenix överlever som klubb innan laget helt sonika flyttas. I nattens tre matcher så kan jag nämna att Dallas vann skotten för andra gången denna säsong (34-23 mot Calgary). Detta hjälpte inte eftersom Calgary vann matchen med 7-4. I Detroit avgjorde Alexander Steen i förlängningen när St. Louis vann med 4-3. Det stora samtalsämnet var dock det som hände i Pittsburgh. Den svenske Norris Trophy vinnaren Erik Karlsson (Ottawa) hamnade i sargen ditförpassad lite lätt av Matt Cooke. Det olyckliga i situationen var det faktum att Cookes skridsko skar upp Erik Karlssons hälsena så tyvärr är säsongen slut för Världens Bäste Karlsson som han kallades förra våren.

Här kan ni se själva

Nattens tre stjärnor:

1. Mike Cammalleri (Calgary Flames)
2. James Neal (Pittsburgh Penguins)
3. Chris Stewart (St. Louis Blues)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar