söndag 17 februari 2013

Hardline!

Det finns dåliga bokningar. Det finns hyfsade bokningar. Det finns bra bokningar. Det finns mycket bra bokningar och så finns det fantastiska bokningar. Hardline är just en fantastisk bokning till sommarens Sweden Rock Festival. I bandets begynnelse fanns Neal Schon med som gitarrist och bandets debutalbum "Double Eclipse" från 1992 är definitivt en av de bästa plattor som släppts inom genren AOR. Första gången jag hörde låten "Hot Cherie" så stannade världen upp för en stund. Det var då och är fortfarande en av de absolut bästa låtar jag hört. Att få se Hardline på svensk mark känns fantastiskt och att få höra bandet framföra just "Hot Cherie" och "Rhythm From A Red Car" kommer att göra mig oerhört berörd.

Så här ska AOR låta

Det har gått några dagar sedan jag bloggade och det beror helt enkelt på att jag varit bortrest under helgen. Det som hänt inom ishockeyn är att det spetsats till rejält i hockeyallsvenskan efter det att Djurgården piskat Karlskoga med 4-0 på bortaplan. Leksand tappade både 2-0 och 3-1 i matchen mot Oskarshamn och till slut vann Oskarshamn efter straffar. Just detta Leksand ska på onsdag möta Djurgården på Hovet. Då vill vi inte se en repris på matchen där tidigare under säsongen när Djurgården var totalt överlägsna. Leksand har fortfarande inte förlorat två matcher i rad denna säsong och förhoppningsvis håller det i sig så att man kan ta revansch på Djurgården på onsdag.

Det har spelats en del matcher i NHL i helgen naturligtvis och Edmonton hamnade i svårigheter mot Colorado. När underläget var 1-4 böt man ut Devan Dubnyk och in kom Nikolai Khabibulin. När matchen var slut så stod det 6-4 till Edmonton på resultattavlan och i historieböckerna kommer Magnus Pääjärvi stå som matchvinnare efter det att han gjorde 5-4 målet med cirka en och en halv minut kvar av matchen. Noterbart är också skottstatistiken där Edmonton krossar Colorado med 56-29. Jag har ingen riktig koll, men jag kan säga att det var fruktansvärt längesen som Oilers hade över 50 skott på en match.

I Forida var det ännu fler mål gjorda i matchen Florida- Tampa Bay. Bortalaget vann till slut med 6-5 efter förlängning och Steven Stamkos noterades för två av målen. På Long Island hade New York Islanders inga problem att avfärda New Jersey trots att David Ullström missade en straff vid ställningen 0-0. När matchen var till ända hade Islanders vunnit med 5-1 och John Tavares hade gjort hattrick. Nattens enda svenska målskytt var Magnus Pääjärvi i Edmonton som alltså gjorde det avgörande målet i 6-4 segern mot Colorado Avalanche.

Nattens tre stjärnor:

1. John Tavares (New York Islanders)
2. Ben Scrivens (Toronto Maple Leafs)
3. Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning)

Dags att fortsätta kyrkresan också naturligtvis. Vi reser just nu längs med västerdalälven i Dalarna och vi lämnar Jerusalemfararnas hemby Nås för att denna vecka hamna i Dala Järna. Någon gång på medeltiden uppfördes den första stenkyrkan på platsen där kyrkan ligger idag. Ett långhus med en vidöppen sakristia och ett vidbyggt vapenhus av trä bestod kyrkan av innan en ombyggnad då kyrkan förlängdes österut. Detta skedde mellan åren 1759-1769. Nuvarande kyrka uppfördes i nyklassicistisk stil under åren 1812-1822. Ritningarna hade gjorts av arkitekterna Oscar Sjöström och Axel Almfeldt. I norra muren finns bevarat delar av den medeltida kyrkan.

Ett rektangulärt långhus med ett rakt avslutat kor i öster består kyrkan av. Det finns ett torn i väster med tornhuv och lanternin. Sakristian som härstammar från den gamla kyrkan finns vid långhusets norra sida. Tunnvalv med målad kassettering består kyrkorummet av. En anlagd brand natten till den 10 december 1978 totalförstörde kyrkan såtillvida att allt brännbart förstördes. Kyrkan byggdes upp igen och återinvigdes i maj 1982.
Denna bild är tagen av undertecknad en mulen sommardag förra året.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar