måndag 11 februari 2013

Sonata Arctica!

Power Metal är någoting som tyska Helloween använt sig av med stor framgång i många år. Man kan nog säga att Helloween är fader till stilen Power Metal och sen har det ploppat upp massor med band inom genren de senaste 20 åren. HammerFall, Stratovarius, Gamma Ray osv osv osv...... Listan kan göras hur lång som helst. Ett av de finska inslagen på denna marknad heter Sonata Arctica och dom uppträder på Sweden Rock i juni månad detta år. Jag kan inte skryta med att ha hört så jättemycket med bandet i fråga, men jag kan definitivt gå och kika på dom för musiken de framför är helt okej.

Sonata Arctica- Full Moon

"Det stora tabberaset i Katthult" har de flesta hört talas om och i natt så var det "Den stora stölden i Ohio" som gällde. Edmonton vann nämligen matchen borta mot Columbus Blue Jackets med 3-1 trots att man förlorade skotten med 40-14 och var tämligen utspelade hela matchen. Devan Dubnyk var oerhört stabil i Oilers mål. Ales Hemsky gjorde 1-0 i första perioden och trots massivt spelövertag så kom inte kvitteringen förrän i mitten av tredje perioden. Med mindre än fem minuter fick Blue Jackets ett Power Play och då förväntade jag mig att dom skulle slå i den sista spiken i kistan. I stället kontrade Edmonton och Magnus Pääjärvi gjorde sitt första mål denna säsong vacker framspelad av Sam Gagner. Denne Gagner avgjorde sen matchen med mål i öppen kasse. Två oerhört sköna poäng och Edmonton är med i slutspelsracet på allvar.

I övrigt från natten kan noteras att New York Rangers krossade Tampa Bay med 5-1 hemma i Madison Square Garden och i Nashville höll Chicagos målvakt Corey Crawford nollan i Black Hawks 3-0 seger mot Predators. Svenska målskyttar hade vi några stycken förutom Pääjärvi. Jonathan Ericsson gjorde 3-2 målet hemma mot Los Angeles när det återstod 4,5 sekunder av matchen. Marcus Krüger gjorde ett av Chicagos mål och i Madison Square Garden gjorde Carl Hagelin två mål för sitt Rangers.