torsdag 14 april 2011

Torsdagsklassiker Del 5!

Viktor Rask ska spela Elitseriehockey nästa säsong. I alla fall om han får välja själv. Jag är skeptisk till detta och tycker han borde svalt lite stolthet och tillsammans med Tommy Salo diskuterat igenom framtiden. Visst kan Viktor göra bra ifrån sig i elitserien för han har garanterat talangen, men detta kan stjälpa honom också i sin fortsatta hockeykarriär. Jag önskar naturligtvis Viktor lycka till och hoppas det går bra för honom i framtiden.

Färjestad heter årets SM-vinnare och det är egentligen inte så mycket att orda om. Skellefteå har ett bra lag, men dom känns inte riktigt mogna ännu för att vinna SM-guld. Annat är det då med Färjestad som i årets vinnarlag har gamla rävar som Richard Wallin, Jonas Frögren, Sanny Lindström, Christian Berglund och naturligtvis "god himself" Pelle Prestberg. Grattis Färjestad till guldet och fira riktigt ordentligt nu. Nästa säsong så flyttar Prestberg hem till Leksand och han är sjukt välkommen.

Torsdagar har blivit dagen då jag bjuder på en liten recension av en klassiker. Denna vecka är turen kommen till plattan "Power And The Glory" med Saxon som släpptes den 21/3-1983. Som helhet så är "Power And The Glory" rätt så ojämn. Öppningsspåret och tillika titelspåret håller hög klass tillsammans med "Watching The Sky" och "This Town Rocks" där trummisen Nigel Glocklear visar att han är en av de bästa trummisarna som kom fram i genren New Wave Of British Heavy Metal i början på 80-talet. Att nivån är ojämn bevisas i låtar som "Warrior" och "Midas Touch" som hör till det svagaste Saxon någonsin gjort. Som band så håller Saxon fortfarande skyhög klass och ny platta är på gång under våren. Betyget på denna klassiker blir 6,87 och med det så lägger den sig på tredje plats bland de fem klassiker jag gått igenom.

Saxon- Power And The Glory:
1. Power And The Glory
2. Redline
3. Warrior
4. Nightmare
5. This Town Rocks
6. Watching The Sky
7. Midas Touch
8. The Eagle has Landed

http://open.spotify.com/album/3KBSSJut2QTt9YgciqNrpK

Tidigare torsdagsklassiker:
Ozzy Osbourne- Bark At The Moon (6,30)
Thin Lizzy- Fighting (5,40)
Accept- Restless And Wild (7,40)
Iron Maiden- Somewhere In Time (8,25)

Nästa vecka synar jag plattan "Pyromania" med Def Leppard.

Läs gärna Jens Bergenströms blogg på Leksands If:s hemsida. Humor är kul och humor har karln.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar