söndag 3 april 2011

Kyrkresan!!!

En dag fylld av hosta, huvudvärk och feber ska avslutas med lite funderingar kring det som kallas livet. När jag vaknade så öste regnet ner så mycket snö har försvunnit från marken och det är skönt. Tyvärr kan vi vänta oss mer snö eftersom påsken inte varit ännu. Att det regnat stoppade dock inte juvelerna från att gå ut och städa gatan som ligger bredvid vår. Dessa juveler är sju år och heter Fanny och Molly. Dom fick ihop en del skräp som åkte i soptunnan och nästa gång dessa infall dyker upp så vore det bra om dom städade på vår gata :)

Grattis Växjö till elitserieplatsen. Den är laget värd med tanke på att laget gjort en fantastisk säsong där inga formsvackor funnits. Tyvärr vek Rögle ner sig mot Södertälje så chansen till två nya elitserielag rök nog i kväll. Våra J-18 spelare möter i morgon kväll Frölunda i en tredje och avgörande kvartsfinal efter att fått stryk i dagens match med 0-3. Kom igen nu Leksands framtid.

Förra veckan befann vi oss i gruvsamhället Norberg och vi lämnar detta samhälle via väg 68 där det är c:a 2 mil till Avesta. Vi lämnar Västmanland och hamnar i Dalarna och staden där järnverket Outokumpu är den ledande industrin. Kyrkan ligger vackert belägen alldeles bredvid Dalälven vid koppardalen. Kyrkan började byggas 1651 och den invigdes på självaste adventssöndagen 1655. Som många andra kyrkor i detta land så har den brandhärjats även om själva kyrkan klarade sig relativt bra i den våldsamma brand som drabbade Avesta i september 1803. 1851-52 uppfördes nuvarande kyrktorn. Altaret är i barockstil och predikstolen i rokoko.





Jag passar på att tacka boken "Våra Kyrkor" från Klarkullens förlag för viktig information. Vi kommer de närmaste veckorna att befinna oss i trakterna kring Avesta under vår kyrkresa. Hoppas ni hänger med.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar