onsdag 28 september 2011

Seger i Västerås!

Jag läser i dagens NLT att Tommy Salo kritiserar Christer Olsson för hans laguttagning mot Borås. Bland annat har Salo synpunkter på att Jacob Blomqvist spelade i fjärdekedjan. Christer Olsson säger diplomatiskt att Tommy Salo brinner för det han gör och att han är en spontan människa. Jag säger att Christer Olsson inte ska tolerera nåt sånt här från sin sportchef. Tommy Salo har tagit hit spelarna, men han ska inte lägga sig i några laguttagningar och framförallt ska han inte ta det i tidningen. Men det är som vanligt i Leksands IF att det ska inte få vara någon lugn och ro för det ska alltid vara någon skit i kulisserna.

Kvällens match visade i alla fall att vi kan spöa även topplagen. Seger mot serieledande Västerås borta efter straffar är ett helt okej resultat. Hockeyallsvenskan kommer att bli ett riktigt getingbo så varje poäng är viktig. Nästa match spelas på söndag hemma mot Tingsryd och många tror att det med lätthet ska bärgas tre poäng då, men det ska kommas ihåg att Tingsryd chockade Leksand förra säsongen och ledde med 4-0 efter halva matchen. Nu vände trots allt Leksand och vann med 5-4 mycket tack vare Ken Andre Olimb (om jag inte minns fel) så ALLA matcher ska spelas i 60 minuter.

NHL startar snart så då försvinner även den abstinensen och i nattens träningsmatch mot Phoenix var det dags för ettan i sommarens draft att presentera sig. Ryan Nugent-Hopkins spelade tillsammans med Taylor Hall och Jordan Eberle och den trion stod för sammanlagt sju poäng i 3-2 segern mot Coyotes. Edmonton har gjort en helt okej försäsong och det ska bli spännande att se hur detta relativt unga lag kan hävda sig mot betydligt mer rutinerade lag.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar