söndag 2 oktober 2011

Tre poäng är tre poäng!

Att åka till Leksand från Tingsryd och dessutom åka vägen över Stockholm är något jag respekterar oerhört mycket. Då brinner man verkligen för sporten och framförallt sitt lag. Killen jag pratar om heter Erik och kallar sig för Rycket på Sweden Rock Message Board. Han var till Sundsvall och fick se laget åka på en uddamålsförlust och samma visa blev det i kväll i Leksand. Ska sanningen fram så var Erik och Tingsryd värda åtminstone en poäng även om Leksand hade en ordentlig forcering i sista perioden där Jacob Blomqvist efter c:a sex minuters spel dunkade upp pucken i krysset.

Sett till hela matchen så var det en tämligen medioker match som vi fick bevittna. Sett till målchanser så var Leksand något vassare även om Tingsryd stack upp i andra perioden och mycket väl kunde dom haft ledningen efter två perioder. Jens Holmström som stod mot Borås i måndags fick chansen och höll sin andra nolla på lika många matcher. Ska jag kritisera spelare i Leksand så funderar jag fortfarande varför Kenny Källström spelar ishockey i "mitt" lag. Inte många rätt där och det kanske är så som jag och en annan Johan konstaterade på läktaren att han betalar för att spela i Leksand. Någon annan förklaring hade vi inte. Johan Ryno var också skitdålig tidigare i kväll och i stället för att göra det enkelt så ska det krånglas till hela tiden. Bäst i Leksand var Hurtubise och där hoppas jag verkligen det blir förlängt kontrakt när hans Try out kontrakt går ut.

Söndagar betyder kyrkresa och inget undantag sker denna dag. Vi var i Hamrånger förra veckan och vi fortsätter neråt efter kusten och innan vi beger oss in i Gävle så hamnar vi sex kilometer norr om nämnda stad. Platsen heter Hille och kyrkan är vit med koret i söder och tornet i norr. Snickare Per-Olof Hillgren har snidat predikstolen till kyrkans invigning som skedde år 1863. Vid en restaurering 1902-04 tillkom korfönstret över altaret med en glasmålning föreställande Kristus på korset. Från samma tid är takmålningarna i koret som konstnär Edvard Berg utfört. Dessa målningar föreställer bla de fyra evangelisterna med deras symboler.

En Mariaskulptur i ek från 1300-talet, ett rökelsekar av brons från 1200-talet och nattvardssilver från 1720-talet hör till kyrkans dyrgripar. Av kyrkans ljuskronor är tre från 1600-talet, en från 1714 och två från 1800-talet. Den äldsta av kyrkklockorna är troligen från 1600-talet, men alla kyrkklockorna gjöts om 1882. Den äldre kyrkan som stod norr om den nuvarande kyrkan revs 1864.
Boken Våra Kyrkor från Klarkullens Förlag ligger till grund för min text och bilden är tagen av undertecknad.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar