onsdag 5 oktober 2011

43-29 i skott men inga poäng!

Arga röster börjar höras nu bland annat på facebook att det är dags för Christer Olsson att se sig om efter något annat. Själv känner jag att det inte är någon riktig fara på taket ännu med tanke på att Leksand i kvällens match mot Malmö är nog så bra som sitt motstånd, MEN dom kan inte göra mål. Ett mål på 43 skott ger en procent på 2,33 och det är uselt. Leksand startar matchen bäst och att Malmö leder matchen med 2-0 efter första känns inte helt rätt och riktigt. Johan Ryno gör en riktigt bra prestation i Power Play där han efter mycket trixande hittar ett friläge där Malmös och matchens bästa spelare Hannu Toivonen räddar.

Andra perioden blir mållös och närmast mål är Pelle Prestberg som dunkar ett skott i ribban. Videodomaren blir uppringd, men det syns på reprisbilderna på jumbotronen att pucken tar klockrent i ribban. Det som slår mig är att Leksand gör en bra andraperiod och det är vi inte speciellt bortskämda med. Period två brukar nämligen vara tämligen tama och slätstrukna från Leksands sida.

Tredje perioden och Leksand sätter fart direkt och skapar ett bra tryck mot Toivonen så därför känns det inte speciellt upphetsande när Pathrik Westerholm efter 9,36 ökar på Malmös ledning till 3-0. Det som följer från matchminut 12 till slutsignalen är bland det värsta jag sett av dominans. Leksand går ner på folk och formligen bombarderar Malmös mål. Utdelningen kommer efter 14,20 då Ken-Andre Olimb skickar upp ett dragskott i krysset. Pressen fortsätter och två minuter senare tar Leksand ut målvakten och i spel 6 mot 5 så skjuter Pelle Prestberg i stolpen och pucken dansar flera gånger runt Toivonens mållinje. Tyvärr så vill inte pucken in och just målskyttet är ett jävla dilemma just nu. Det som talar för Leksand är att dom är nog så bra som sina motståndare i samtliga förlustmatcher hittills (Örebro, Mora och Malmö). Börjar bara pucken gå i mål också i stället för på målvakten eller i ramarna så kommer detta bli helt okej till slut.

Har några frågor så här på sluttampen:

Var Linus Klasen med?
Varför envisas Leksand med att spela Kenny Källström? Han måste bara få flytta på sig när Svedberg är tillbaka.
Klacken blir bättre och bättre även om det finns visst missnöje mellan personer i klacken. Och allt snack om att det ska vara så jävla positivt går ju bara bort. Vi måste naturligtvis få tala om även för domaren vad vi tycker och tänker om hans insats. Den positiva energin lägger vi på Leksands IF och det måste kännas rätt så mäktigt som spelare att ha hela klacken vråla "Vi älskar Leksand" när man precis förlorat en match.

Leksands IF kommer igen och börjar bara pucken studsa stolpe in i stället för stolpe ut så blir Leksand att räkna med även denna säsong.