tisdag 6 september 2011

Slaktarn från Smedjebacken!

 Oj oj oj vad det börjar suga i hockeytarmen nu. Premiären mot Rögle är endast elva dagar bort och sen ska man frivilligt må dåligt ett halvår igen. Konstigt egentligen hur man är funtad som människa. Det börjar snackas en del hockey på jobbet även om en kund sa något klokt idag. Han menade på att det inför denna säsong pratas mindre hockey och det verkar som vi leksingar håller andan för vi vet inte riktigt var laget står spelmässigt, hur många supportrar som tröttnat att se allsvenskan live och naturligtvis hur klubben mår ekonomiskt. Svaret på den första synpunkten får vi svar på snart med tanke på att Rögle (borta), Örebro (hemma) och Mora (borta) är de tre första motståndarna i serien.

Från Smedjebacken kommer dagens spelare som jag synar lite extra. Martin Karlsson föddes den 1 maj 1991 i Falun och moderklubben är Smedjebackens HC. Som spelare så är Martin eller "slaktarn" som han också kallas en stor favorit på norra stå och det av den enkla anledningen att han match efter match efter match efter match går ut på isen och bara kör järnet. Martin Karlsson kommer aldrig att bli någon skyttekung, men förhoppningsvis kan han krypa under skinnet på motståndarna även kommande säsong och vara så där ettrig och jävlig som bara han kan vara. En annan sak som är kul är att Martin blir så otroligt glad när han gör mål och det spelar ingen roll vad ställningen är heller. Förra säsongen lånades "slaktarn" tillsammans med Martin Janohls ut till Arboga i Division 1 och det hoppas jag vi slipper se denna säsong.
Det andra ämnet förutom hockey som ligger mig varmt om hjärtat är hårdrock och tisdagar har blivit den dag i veckan när jag synar ny musik. Det är inget undantag i dag och som vanligt har jag lyssnat och betygsatt efter endast en genomlyssning. Bandet denna vecka kommer från Usa och heter Black Stone Cherry. Senaste plattan heter "Between The Devil & The Deep Blue Sea" och är en trevlig historia förutom att 15 låtar är för mycket. En platta mår bäst av att innehålla 10 låtar även om det finns lysande undantag från den regeln också. Problemet med Black Stone Cherry är att dom inte har låtar som gör det hela så intressant som jag skulle vilja över hela plattan. Öppningsspåret "White Thrash Millionaire", avslutande "Die For You" och den i mitt tycke riktigt bra låten "In My Blood" håller dock tillsammans med några låtar till måttet. Sett till helheten stannar betyget på 5,26 och det är inte så tokigt för endast en lyssning, men det kunde varit betydligt bättre om plattan innehållit färre låtar. Bandet Black Stone Cherry är nämligen ett band med en oerhört stark potential och i framtiden kan bandet kanske nå upp till de största banden inom genren.

Bästa Låtar:
3p In My Blood
2p Staring At The Mirror
1p Die For You


Tidigare Recensioner:
Bad Habit- Atmosphere (4,84)
Benedictum- Dominion (5,38)
Bloodbound- Unholy Cross (5,54)
Bullet- Highway Pirates (4,90)
Burzum- Fallen (5,28)
Amaranthe- S/T (5,25)
Cavalera Conspiracy- Blunt Force Trauma (6,00)
Agnostic Front- My Life My Way (4,69)
Avantasia- The Flying Opera (Live) (4,94)
Axenstar- Aftermath (5,80)
Children Of Bodom- Relentless Reckless Forever (5,11)
Arch Enemy- Khaos Legions (5,21)
Alestorm- Back Through Time (4,63)
Black'n Blue- Hell Yeah (4,76)
Anvil- Juggernaut Of Justice (5,66)
Crowbar- Sever The Wicked Hand (4,66)
Danger Avenue- Long Overdue (4,25)
Deicide- To Hell With God (4,60)
Destruction- Day Of Reckoning (5,00)
Autopsy- Macabre Eternal (4,16)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar