lördag 17 september 2011

Äntligen igång!

Som jag väntat på att det skulle bli den 17 september 2011. Premiären i hockeyallsvenskan blev bra och Leksand vann på bortais mot Rögle med 3-2 efter förlängning. Spelmässigt var det en helt okej premiär av Leksand. Att ta med sig två poäng hem från Ängelholm är inte det lättaste även om jag kan känna en besk eftersmak eftersom Leksand trots allt ledde med 2-0 inför sista perioden. Båda målen under ordinarie tid gjordes av Gabriel Karlsson och avgörandet stod Michael Raffl för i förlängningen. Sett till hela matchen så känns det rättvist att Leksand vinner för även om Rögle tryckte på bra i sista perioden så var det Leksands match i de två första perioderna. Hade Deilert gjort 3-0 på sitt friläge i andra perioden så hade matchen varit körd för Rögles del.

Jag har fortfarande några spelare kvar att syna inför denna säsong och eftersom jag inte bloggade i går så blir det två spelare under luppen i dag. Först ut är Lucas Sandström som är ytterligare ett nyförvärv och han är hämtad från Malmö. Innan Malmö spelade han i Mora (jag ryser bara av att skriva namnet) och Lucas gjorde fem stycken elitseriematcher för Mora säsongen 2007-08. Poängmässigt gjorde Lucas sin bästa säsong i fjol när han på 50 matcher för Malmö gjorde 26 poäng (11+15). Lucas är just nu borta från spel efter att ha insjuknat i körtelfeber, men förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan han kan hjälpa fram Leksand.
Om Lucas Sandström är framtiden för Leksand så är Jens Bergenström en veteran som blivit klubben trogen i många år. Nummer 32 är Vår Jensa som förra säsongen mest åkte runt i cirklar runt tekningspunkten går betydligt hårdare på kassen denna säsong och det är positivt. I premiären mot Rögle spelade Jens i en mycket spännande kedja tillsammans med Ken Andre Olimb och Filip Forsberg. Det kan bli precis hur bra som helst och det såg riktigt, riktigt bra ut i framförallt de två första perioderna i kväll. Att sen Jens Bergenström så klart och tydligt går ut och markerar att Leksands IF är hans klubb och att han skriver nya kontrakt trots att laget inte når Elitserien gör att han är en ikon bland oss på Norra stå. Jens är född den 12 september 1980. Trots att Leksand som lag gjorde en tämligen usel säsong senast så ska vi inte glömma att Jens gjorde 49 poäng (26+23) på sina 45 matcher han spelade i serien och det är jävligt bra siffror. Dessa siffror får han gärna göra om denna säsong.
Till sist kvällens match i siffror:

Rögle-Leksand 2-3 (0-1,0-1,2-0,0-1)
0-1 Gabriel Karlsson sh
0-2 Gabriel Karlsson (Tobias Forsberg, Jacob Blomqvist)
1-2 Jesper Jensen (Ted Brithén, Simon Olsson)
2-2 Magnus Häggström (Alexander Bergström, Sean Curry)pp
2-3 Michael Raffl (Johan Ryno, Mads Bödker)
Skott: 34-33
Publik: 4048

Poängligan efter 1 omgång:
Gabriel Karlsson 2p (2+0)
Michael Raffl 1p (1+0)
Tobias Forsberg 1p (0+1)
Jacob Blomqvist 1p (0+1)
Johan Ryno 1p (0+1)
Mads Bödker 1p (0+1)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar