måndag 5 september 2011

Gud är hemma igen!

I morgon tisdag släpps samtliga biljetter till kommande säsongs hemmamatcher i Tegera Arena och naturligtvis hoppas och tror vi på ett snitt över 5000 personer kommande säsong. Känslan är något ljusare nu efter att laget varit i Norge och vunnit en turnering i Lillehammer. Att sen Jon Knuts är skyttekung med 6 mål såhär långt på försäsongen är en otrolig skräll och oddsen på det torde vara skyhöga. Att Jensa gjort 6 mål också är precis som det ska vara och hade han inte missat öppet mål mot Örebro så hade han stått på 7 gjorda.

Mina funderingar idag handlar om Gud Fader själv eller Pelle Prestberg som han också heter. De två säsonger som han spelat i Leksand har resulterat i fantastiska 122 poäng på 91 matcher och det är sjukt bra siffror det. Jag och många andra kommer att ha skyhöga förväntningar på denne sympatiske värmlänning kommande säsong. Tyvärr så visade Pelle i Clas Ohlson Cup att bettet i skridskoåkningen inte finns där ännu och hans välkända skott var ungefär som en ärtbössa. Skulle dock tro att när det börjar dra ihop sig så kommer vi att få se en annan Pelle Prestberg.

Den 5 februari 1975 föddes Pelle i Karlstad och moderklubben heter Munkfors. Det är i Färjestad som de största framgångarna kommit och så sent som i våras var han med och spelade hem ytterligare ett SM-guld till Karlstadklubben. Nu är tanken att han tillsammans med två andra nyförvärv (Mattias Timander och Gabriel Karlsson) ska föra Leksand tillbaka till Elitserien. Det var riktigt nära senast han spelade i Leksand. Det året AIK tog sig tillbaka var Leksand ett ribbskott hemma mot Rögle (Tomas Kollar) från att ta sig tillbaka. Det känns i och för sig som dom får skylla sig själva att dom misslyckades efter den totala förnedringen nere i Växjö där elitserieplatsen nästan skulle fixas för att sen defileras hem i sista matchen hemma mot Almtuna.

Välkommen hem Pelle.
Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar