torsdag 30 juni 2011

Torsdagsklassiker Del 14!

Tänk att det varje månad ska betalas räkningar. Nu är skiten gjord i alla fall så nu är det bara att vänta på att juli ska gå mot sitt slut så man får sitta med härligheten igen. Det där lät lite bittert faktiskt.

Senaste nytt från Edmonton Oilers är att Ladislav Smid skrivit ett nytt kontrakt på 2 år. Viktigt med tanke på att Smid tillhör de defensivt skickliga backarna. Ett tydligt tecken på det är att han under fjolårssäsongen noterade 0 mål och 10 assist på 78 matcher. Ladislav Smid är en viktig pusselbit i Oilers lagbygge inför kommande säsong.

Dags att gå tillbaka i tiden igen och ytterligare ett av helgens Big 4 band som uppträder på Ullevi i Göteborg. När 1988 var endast 19 dagar gammalt släppte Megadeth plattan So Far, So Good, So What och det var det riktiga startskottet för vad som skulle komma med plattor som Rust In Peace och Countdown To Extinction. Om man ser till vinylen så formligen blir Sid 1 utklassad av Sid 2. "Set The World Afire" håller bra klass på sid 1 och en hyfsad (inte mer) version av Sex Pistols gamla "Anarchy In The U.K." görs också. Om man vänder på vinylen så skapades dock magi i form av "In My Darkest Hour" som är det bästa bandet gjort. Även "502" och "Hook In Mouth" är riktigt bra låtar. Dave Mustaine har grävt ner stridsyxan som han slagit Lars Ulrich (Metallica) i huvudet med vid upprepade tillfällen och som jag ser det är det trevligt att bandet kan åka runt och turnera tillsammans med Metallica, Slayer och Anthrax. Megadet till hör trots allt Big 4 inom genren vi kallar Thrash Metal. Slutbetyget till So Far, So Good, So Good stannar på 6,25 och det är inte vinylens B-sida's fel.

Tidigare Klassiker:
Ozzy Osbourne- Bark At The Moon (6,30)
Thin Lizzy- Fighting (5,40)
Accept- Restless And Wild (7,40)
Iron Maiden- Somewhere In Time (8,25)
Saxon- Power & The Glory (6,87)
Def Leppard- Pyromania (7,80)
Judas Priest- Killing Machine (6,90)
Rush- Moving Pictures (7,57)
Deep Purple- Burn (6,25)
Rainbow- Long Live Rock'n Roll (5,70)
Helloween- Walls Of Jericho (6,62)
Metallica- Master Of Puppets (8,50)
Slayer- Reign In Blood (6,00)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar