torsdag 23 juni 2011

Torsdagsklassiker Del 13!

Vilka bomber det briserat i Philadelphia under dagen. Paul Holmgren som är General Manager för Philadelphia Flyers har bytt bort två spelare och det är knappast "bara" två spelare utan dels lagkaptenen Mike Richards och även Jeff Carter. Samtidigt så har klubben skrivit kontrakt med Phoenix Coyotes målvakt Ilja Bryzgalov. Mike Richards bortbytt till Los Angeles Kings i utbyte mot Brayden Schenn och Wayne Simmonds samt ett 2:a rundesval. Jeff Carter går till Columbus Blue Jackets och där får Flyers Jakub Voracek samt 2 draftval (1:a rundes val (#8) och ett 3:e rundesval. En del ungdomlig entusiasm får man, men Richards och Carter är inte gamla och den förstnämnde är dessutom Flyers kapten.

Ett annat rykte som cirkulerar just nu är att Ryan Smyth vill komma hem till Edmonton och det vore otroligt trevligt om det blev verklighet. Jag skrev lite i går om att draften är på gång och med den satsning på ungdomen som Oilers gör just nu så är det visst fler förutom Ryan Smyth som vill spela ishockey i Edmonton tillsammans med ungtupparna. En spännande sommar följer där det kommer att brisera en del småbomber i form av övergångar i NHL.

Torsdagar betyder att jag rotar i arkivet och recenserar en klassiker. Förra veckan var det Master Of Puppets med Metallica och idag handlar det om årsbarnet "Reign In Blood" med Slayer. Datumet var den 7 oktober 1986 när denna platta släpptes. Mattias Kling som är hårdrocksskribent på Aftonbladet tycker detta är den bästa platta som släppts och så är naturligtvis inte. Det börjar förträffligt med mangellåten "Angel Of Death" som sätter standarden för plattan rent spelmässigt. Inga kompromisser utan raka rör. Låtarna håller dock inte samma höga klass som monsteröppnaren utan det är faktiskt så att "Necrophobic" och "Epidemic" är högst ordinära låtar. "Piece By Piece" och "Reborn" håller bra klass och avslutande titelspåret är i samma klassikerfack som "Master Of Puppets" med Metallica. Betyget för denna platta stannar på 6,00.

Tidigare Klassiker:
Ozzy Osbourne- Bark At The Moon (6,30)
Thin Lizzy- Fighting (5,40)
Accept- Restless And Wild (7,40)
Iron Maiden- Somewhere In Time (8,25)
Saxon- Power & The Glory (6,87)
Def Leppard- Pyromania (7,80)
Judas Priest- Killing Machine (6,90)
Rush- Moving Pictures (7,57)
Deep Purple- Burn (6,25)
Rainbow- Long Live Rock'n Roll (5,70)
Helloween- Walls Of Jericho (6,62)
Metallica- Master Of Puppets (8,50)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar