torsdag 16 juni 2011

Torsdagsklassiker Del 12!

Skulle vilja börja med att gratulera Boston Bruins till segern i Stanley Cup 2011. Matchserien gick till sju matcher och hade Vancouver vunnit så hade det varit grymt orättvist. Tvillingarna Sedin hade -16 i finalserien och laget mäktade endast med 8 mål på 7 matcher. Samtidigt så hade Boston Tim Thomas och utan honom så kan Vancouver mycket väl ha vunnit trots skral statistik.

Nu är hockeyn slut för denna säsong och en sommar följer där man ska försöka koppla bort det här med ishockey. Och det kommer garanterat inte att funka :)

Det drar ihop sig för Big 4 på Ullevi i Göteborg och det band som är störst av de 4 synar jag i dagens klassikerrecension. Plattan "Master Of Puppets" med Metallica släpptes den 28 februari 1986 och var mitt första möte med bandet. Titelspåret knockade mig direkt och är än idag en av de absolut bästa låtar som spelats in på platta. "Master Of Puppets" var bandets tredje platta och precis när det började hända positiva saker för Metallica så slog döden till på en svensk väg i Dörarp, Sverige. Basisten Cliff Burton dog direkt när bussen bandet färdades i sladdade av vägen den 27 september 1986.

Bandet var i Sverige för spelningar och plattan "Master Of Puppets" började sälja på allvar. Plattan som helhet är en klassiker inom inte bara thrashmetal utan också inom hårdrocken i det stora hela. Öppningsspåret "Battery" sopar rent lika bra som en sprillans ny dammsugare gör. Titelspåret samt "Disposable Heroes" är skapelser som klockar in på över åtta minuter och håller hela vägen. "Welcome Home (Sanitarium)" är en annan tidlös låt. Betyget stannar på hittills högsta 8,50.

Tidigare Klassiker:
Ozzy Osbourne- Bark At The Moon (6,30)
Thin Lizzy- Fighting (5,40)
Accept- Restless And Wild (7,40)
Iron Maiden- Somewhere In Time (8,25)
Saxon- Power & The Glory (6,87)
Def Leppard- Pyromania (7,80)
Judas Priest- Killing Machine (6,90)
Rush- Moving Pictures (7,57)
Deep Purple- Burn (6,25)
Rainbow- Long Live Rock'n Roll (5,70)
Helloween- Walls Of Jericho (6,62)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar