onsdag 15 juni 2011

Stanley Cup Match 7 2011!

Att vinna VM-guld som hockeyspelare är naturligtvis roligt. Att vinna OS-guld som hockeyspelare är flera gånger större. Att vinna Stanley Cup som hockeyspelare är det största du kan vinna. Om du dessutom som spelarna i Boston Bruins och Vancouver Canucks ska medverka i en helt avgörande match 7 senare i natt så måste den känslan vara tämligen oslagbar. Vilka vinner då?

Ja herregud. Min förhoppning är att Boston tar hem detta och det av rent egoistiska skäl. Mitt lag är Edmonton Oilers och jag vill så gärna att Oilers ska bli nästa lag från Kanada som vinner bucklan. Av den enkla anledningen så går Vancouver fetbort. En sak som talar för just Boston är att ett trendbrott måste någon gång ske och Bruins har varit så nära i samtliga matcher som spelats i Vancouver (0-1,2-3(SD),0-1). Hemma i Boston har dom dock varit totalt överlägsna och vunnit med 8-1,4-0 och 5-2. Två av tre matcher i Boston har Vancouver bytt ut målvakten Roberto Luongo. Samtidigt så har samme Luongo hållt två nollor hemma i Vancouver. Man kan vrida på siffror i all oändlighet och jag antar att matchen kommer att sluta på något sätt trots alla siffervändningar.

Här hemma så är det 98 dagar kvar tills Leksand spelar sin hemmapremiär mot Örebro. Hockeyallsvenskan 2011/12 kommer att bli sjukt jämn med många bra lag och det finns all anledning att återkomma med djupare analyser ju närmare seriestart vi kommer.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar