torsdag 31 mars 2011

Torsdagsklassiker Del 3

Vad passar egentligen bättre än att säga stort grattis Skellefteå en sådan här kväll. Laget är klart för SM-final i ishockey för första gången sen Hedenhös tid.

Det har varit en dag fylld av rykten när det gäller mitt lag. Dagen startade med att lokaltidningen (Nya Ludvika Tidning) berättar om att backen Daniel Gunnarsson inte accepterar det kontraktsförslag som ledningen i Leksand lagt fram. Jag önskar Daniel lycka till i framtiden och naturligtvis så ska vår störste krigare de senaste åren också önskas lycka till. Jesper Ollas skrev på för Brynäs idag och ett nytt kapitel i hans hockeykarriär kommer att skrivas. Lycka till Jesper så ses vi i kvalserien nästa säsong :)

Att Ollas lämnar gör att Bergenströms nyskrivna tvåårskontrakt känns så oerhört viktigt. Jensa är en av våra mest passande pusselbitar och med honom så stannar också massor med hjärta kvar i klubben. Kontinuitet är fruktansvärt viktigt i en elitklubb i ishockey. Titta bara vad Skellefteå åstadkommit de senaste åren eller vad Växjö håller på att lyckas med just nu. Att Modo är allt som är tvärt emot kontinuitet syns så tydligt när dom spelar. Inte tillstymmelse till självförtroende som är så viktigt. Just därför spelar Modo allsvensk ishockey nästa säsong samtidigt som Växjö spelar i Elitserien.

För att återknyta till reportaget om Leksand i dagens NLT så har Gabriel Karlsson erbjudits ett kontrakt samtidigt som LIF pratat med Pelle Prestbergs agent samt Tomi Kallio. Det här känns lite grann som en utopi med tanke på att klubben brottats med stora likviditetsproblem under den gångna säsongen. Skulle det stämma att Leksand (eller externa sponsorer) trots allt har råd med både Pelle Prestberg och Tomi Kallio så tycker jag att pengarna först och främst ska verka till att vår kapten Kollar stannar i klubben. Hellre Kollar än Kallio sju dagar i veckan.

Sen var det ju torsdag igen och dagens klassiker är "Restless And Wild" med Accept. När jag hörde öppningsspåret "Fast As A Shark" första gången så var min spontana reaktion att det kan inte vara möjligt att spela så fort. Så här 29 år senare så är "Fast As A Shark" en rätt så harmlös låt med tanke på vad Thrash och Speedmetalbanden senare skulle pyssla med. Som helhet så är dock "Restless And Wild" en mycket trevlig historia och i min bok så är det den bästa platta Accept släppt. Just nämnda "Fast As A Shark" samt "Demon's Night" är det tråkigaste som levereras även om dessa låtar inte är dåliga. "Get Ready" är en relativt okänd, men naggande god komposition i Accepts digra katalog. De starkaste korten är "Shake Your Heads", "Restless And Wild", "Neon Nights" och den absolut sanslösa "Princess Of The Dawn".

Betyget stannar på 7,40.

Accept- Restless And Wild (1982)
1. Fast As A Shark
2. Restless And Wild
3. Ahead Of The Pack
4. Shake Your Heads
5. Neon Nights
6. Get Ready
7. Demon's Night
8. Flash Rockin' Man
9. Don't Go Stealing My Soul Away
10. Princess Of The Dawn

Tidigare klassiker:
Ozzy Osbourne- Bark At The Moon (6,30)
Thin Lizzy- Fighting (5,90)

Nästa torsdag synar jag "Somewhere In Time" med Iron Maiden.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar