tisdag 15 mars 2011

Magsjuka!!!

Att stå och duscha kan vara bland det skönaste som finns. Att det samtidigt som man duschar kommer in en 7-årig liten tjej och kräks är inte det optimala, men samtidigt är det svårt att undvika om magsjukebacillerna slår till. Det finns dock saker som är värre än magsjuka och tack och lov fick dom stryk mot Växjö i går med 1-5. Det svider i ett Leksandshjärta att värsta rivalen går och vinner sex matcher i rad i Play-off till kvalserien. Det finns dom som säger att skadeglädjen är den enda sanna glädjen. Att sen "the heart of hockey" (Modo) som dom själva kallar sig åker på stryk i kvalseriepremiären ser jag som en bonus.

Det händer saker i Leksand och Tommy Salo låter sopkvasten gå. Johan Hägglund, Kristian Lukkonen och Jared Aulin ingår inte i föreningens framtidsplaner. Samtidigt så uppmanas Jean-Luc Grand Pierre, Stefan Erkgärds, Eric Moe och Johan Alcén att söka nya klubbar.

Det finns många olika typer av hockeyspelare och jag tänkte nämna två stycken som hade lite olika förutsättningar inför sina NHL-äventyr. Calle Söderberg var en jättetalang när han åkte över och inte tog plats i Boston Bruins. I stället för att bita ihop och spela till sig en plats via farmarlaget så åkte Calle hem till Malmö och grinade. Calle Söderberg hade varit etablerad NHL-spelare nu om han inte gett upp.

Motsatsen heter Mattias Ritola och sett till talang så visst fanns den där om än inte i samma utsträckning som hos herr Söderberg. Ritola bet ihop och tog skiten i Detroits farmarlag under ett flertal säsonger. Det börjar betala sig nu och härifrån skickas ett stort grattis till nattens två Ritolamål i Tampa Bays 6-2 seger över Toronto.

Har under de senaste dagarna upptäckt ett nytt band inom den melodiösa hårdrocken. Jag skäms nästan över att jag aldrig hört Fair Warning som trots allt bildades i Tyskland redan 1991 av bland andra Tommy Heart som tidigare varit med i V2. Plattan jag lyssnat på är liveplattan "Talkin Ain't Enough" som är inspelad i Tokyo, Japan. För er som precis som jag ännu inte hört Fair Warning så kan ni i länken hitta låten "Generation Jedi" från nämnda liveplatta. http://open.spotify.com/track/33Uvclio8esiMsOSeZvFRh

På torsdag kommer något som kallas för Hagbergs torsdagsklassiker.

I kväll vinner HV71 match 4 mot AIK.

Vi säger så.

2 kommentarer:

  1. Skönt att du är helt värdelös på att tippa Hagberg ;)

    SvaraRadera
  2. Det är därför jag helt slutat spela på oddset och liknande :)

    SvaraRadera