söndag 24 mars 2013

Västerås-Leksand 1-3!

Jag känner att jag är oerhört fokuserad på denna kvalserie just nu. Matchen borta mot Västerås var en uppvisning i hur man stänger en match vid ledning 2-1. I ärlighetens namn så är Västerås bättre än Leksand sett över tre perioder, men Leksand har det där lilla extra flytet just nu där dom dels gör oerhört psykologiskt viktiga mål (Jensas 2-1 i slutet av andra perioden) samt att de övriga resultaten går Leksands väg också (Timrå-Rögle 3-5).

Om vi återgår till själva matchen så visar Johan Svedberg att han är en oerhörd klippa i såna här matcher. Oscar Alsenfelt i mål ser trygg och stabil ut. Offensivt så kan laget betydligt bättre och jag antar att det kommer bli ett helt annat tempo i Tegera Arena när serien vänder på tisdag. Då är det bäst för Västerås att dom är med från början för annars kommer stormen att svepa in och ta med sig det laget också precis som Timrå fick erfara i torsdags.

Det som blev matchens snackis var när David Lundbohm knätacklar och det spelar ingen roll hur mycket Johan Thornberg försvarar tacklingen. I mina ögon är det hur fult som helst och förutom kneeing så är det interference också för Raffl har spelat ifrån sig pucken och man ser tydligt på samtliga repriser att Lundbohm enbart går in för att ta Raffl. Att sen Viktor Mårtensson återigen bevisar att hans IQ ligger på ungefär samma nivå som en guldfisk är ingen högoddsare. Vilken jävla sopa.

Nu ser vi framåt och den kommande veckan kan bli hur trevlig som helst. Tre poäng på tisdag mot Västerås hjälper skutan Leksands IF att se hamnen ännu tydligare. Vi ser fram emot denna vecka med en ödmjuk inställning och jag lovar att publiken kommer att hjälpa laget lika mycket på tisdag som vi gjorde i torsdags. Vårat mål är klart och nu ska pucken vrålas in till varje pris.