måndag 4 mars 2013

Thunder!

Det senast klara bandet till sommarens festival är engelska Thunder som återkommer. Detta är enligt mig en helt okej repris och det av det enkla faktum att jag lyckats missa Thunder när bandet tidigare spelat på Sweden Rock. Jag kommer ihåg när bandet släppte debutplattan "Backstreet Symphony". Thunder fick då mycket speltid på bland annat Headbangers Ball och låten "Love Walked In" håller fortfarande hur bra som helst. För mig blev dock intresset riktigt stort på de kommande plattorna "Laughing On Judgement Day" och "Behind Closed Doors". Låtar som "Low Life In High Places" och "Castles In The Sand" leker man inte bort. Thunder är en sjukt bra bokning för att vara så här pass sent när alla bara gnäller om att Kiss och Rush kostat för mycket pengar. SRF 2013 har det bästa startfältet i festivalens historia om ni frågar mig.

Hur bra är inte detta

För en gångs skull så har disciplinnämnden skött sig. Avstängningarna på Kevin Kapstad och Alen Bibic blev klara under måndagen och det blev två matcher för Bibic och en för Kapstad. Det blir ett avbräck i premiären mot Södertälje, men laget är såpass starkt så vi ska kunna vinna mot SSK även utan dessa två herrar. Tio dagar kvar.

Delay Of Game-Chicago Black Hawks 1-2. Så kan man summera gårdagskvällens NHL-match i Detroit. Red Wings var otroligt nära att besegra Chicago efter full tid, men Jonathan Ericsson blåste upp pucken på läktaren och eftersom han gjorde det från egen zon utan att den touchade plexit så blev det en utvisning. Ställningen var då 1-0 till Detroit och när klockan stod på 17.58 i tredje perioden kvitterade Patrick Kane. 39 sekunder efter kvitteringen var det dags för näste svensk att svepa ut pucken i publiken. Klockan stod då på 18.37 och Niklas Kronwall fick åka och sätta sig. Den utvisningen redde dock Detroit ut och Chicagos avgörande kom inte förrän i straffläggningen när Patrick Kane avgjorde. 22 raka matcher nu utan att ha förlorat efter tre perioder är Chicagos fantastiska facit.

Edmonton spelade sin fjärde bortamatch på sin road trip som sträcker sig över nio matcher. Minnesota stod för motståndet och som vanligt så hade Oilers svårt i Minnesota och man förlorade också till slut med 2-4. Båda lagen från New York vann efter straffar. Islanders straffade Ottawa med 3-2 och samma siffror blev det när Rangers slog Buffalo. Montreal fortsätter att överraska oerhört positivt. Att besegra Boston på bortaplan med 4-3 och dessutom vända underläge 2-3 efter två perioder är hur starkt som helst. Montreal toppar Eastern Conference och den västra konferensen toppas naturligtvis av Chicago Black Hawks.

Svenska målskyttar under natten var Mika Zibanejad som gjorde ett i Ottawas förlust mot Islanders. Dallas vann hemma mot St. Louis med 4-1 och Loui Eriksson gjorde ett av målen. Slutligen så gjorde Magnus Pääjärvi sitt tredje mål för säsongen i Edmontons förlustmatch mot Minnesota.

Natens tre stjärnor:

1. David Desharnais (Montreal Canadiens)
2. Derek Roy (Dallas Stars)
3. Patrick Kane (Chicago Black Hawks)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar