måndag 11 mars 2013

Heathen!

Heathen kommer från Kalifornien, Usa och det är en av de bästa bokningar Sweden Rock fått till genom åren. Här snackar vi underskattat band som spelar den ädlaste formen av thrash-metal. Plattan "Breaking The Silence" kom 1987 och samma år spelade Pär Fontander låten "Death By Hanging" i sitt briljanta radioprogram Rockbox. Denna låt är definitivt en av de bästa låtar som släppts inom genren thrash-metal och min förhoppning är att vi ska få en fullständigt fantastisk liveversion serverad lördagen den 8 juni.

Förbannat bra

Oj vilken spänning det är i förkvalet till kvalserien. Just nu är det hastigt och lustigt fördel BIK Karlskoga som tidigare i kväll spöade Örebro med 4-2 i Örebro. Samtidigt vann Djurgården borta mot Oskarshamn med samma siffror. Förutsättningarna då inför sista omgången är att BIK Karlskoga leder serien på 13 poäng. Örebro har 12 poäng och Djurgården har 11 poäng. Karlskoga har avsågade Oskarshamn i sista omgången och Djurgården tar sig an Örebro på Hovet. Mitt tips är att BIK Karlskoga knyter till säcken hemma i Nobelhallen och gör Leksand, Södertälje, Västerås, Timrå och Rögle sällskap i kvalserien som startar nu på torsdag.

Känslan är fortfarande bra och att Tommy Salo agerar redan nu med kontrakt till nästa säsong är enbart positivt. Nu vet jag inte hur det ser ut med klausuler i dessa kontrakt, men Salo räknar med elitserien och han räknar med att ta med sig bröderna Bibic, Tobias Forsberg och Pär Edblom dit för dessa herrar har samtliga plitat på nya kontrakt den senaste veckan. Laget har det inte hörts så mycket om den senaste veckan utan nu har vi i stället lärt oss namn som Ulrika Liljeberg och Göran Wigert. Detta kan vara positivt att fokus har lagts på ekonomi och Leksands kommun i stället för laget som det brukar. Leksands IF är alltid uppskrivna inför en kvalserie, men i år är det tyst och nog ser jag Leksand som favoriter i denna serie även om det inte skrivs lika mycket som det brukar.

Laget på andra sidan Atlanten lyckades i natt med det som inget lag lyckats med tidigare denna säsong. Man vann nämligen borta mot Chicago efter full tid. Slutresultatet blev 6-5 till Edmonton, men laget ledde med 4-0 efter första perioden och det var på väg att slarvas bort återigen. Det mest oroväckande med natten är det faktum att Devan Dubnyk blev skadad. Hur allvarligt vet jag inte och jag hoppas verkligen att han är tillbaka så snart som möjligt. Oilers har redan Nikolai Khabibulin på skadelistan och Yan Danis är inget ämne för att vara förstemålvakt. Det kan vara läge att skeppa iväg Ales Hemsky mot en stabil målvakt.

Natten i övrigt bjöd på bland annat det att Washingtons kräftgång fortsätter. Förlust hemma mot New York Rangers (1-4 ) och just nu är det 7 poäng upp till den sista slutspelsplatsen. Pittsburgh Penguins har inga problem alls just och New York Islanders avfärdades med 6-1 efter det att Chris Kunitz gjort 3 mål och Sidney Crosby 5 assist. Det var Penguins femte raka seger. New Jersey studsade tillbaka efter några bökiga matcher. Seger med 3-2 över Winnipeg efter straffar och straffhjälte blev Patric Elias. I den västra konferensen är Columbus Blue Jackets just nu formstarkast med fem raka segrar. Matt Calvert blev hjälte i straffläggningen mot Detroit i Joe Louis Arena i natt.

De svenska spelarna förde en tämligen anonym tillvaro under natten till måndag såtillvida att ingen svensk spelare blev vald till stjärna under någon av de 10 matcher som spelades. Några svenska målskyttar fanns det i alla fall. Johan Franzén gjorde ett i Detroits förlust (2-3) mot Columbus. Henrik Sedin gjorde att av Vancouvers mål i förlustmatchen (2-4) mot Minnesota och Patrik Berglund gjorde ett mål för St. Louis i förlusten (2-4) mot Anaheim.

Nattens tre stjärnor:

1. Chris Kunitz (Pittsburgh Penguins)
2. Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins)
3. Zach Parise (Minnesota Wild)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar