onsdag 20 mars 2013

Rögle-Leksand 0-4!

Tisdagskvällen spenderades framför datorn enbart ihop med Swehockeys uppdateringssida från matchen Rögle-Leksand. Inga bilder och inget ljud från Ängelholm utan en sida på datorn och en folköl bredvid tangentbordet var mitt enda sällskap. Om ni undrar varför jag inte skrev dessa rader redan i går kväll så är det så att jag var helt tom efter matchen och även fast mitt leende blev bredare och bredare ju längre matchen led så fanns fortfarande farhågorna kvar från lördagens match mot Örebro när en ledning på 2-0 hastigt och mindre lustigt förvandlades till en förlust med 2-5.

Precis som jag förutspådde så fick Oscar Alsenfelt chansen i mål mot Rögle och han tog chansen. När matchen var slut så stod det 0-4 på resultattavlan och Leksand åkte hem med tre fantastiskt viktiga poäng och en andraplats i tabellen som just nu betyder att Leksands IF spelar elitserieishockey nästa säsong. Förstakedjan splittrades tack vare att Mark Hurtubise hade ljumskproblem och stannade hemma i Leksand. Ersättaren Jacob Blomqvist tog hans plats och tackade genom att göra två mål och en assist. Övriga målskyttar var Patrick Hersley och Jens Bergenström.

Vinner Leksand sina fem hemmamatcher samt att dom plockar två segrar på bortaplan så är detta klart och nästa drabbning är hemma i Tegera Arena torsdag kväll mot Timrå. Det kommer att koka i hallen för nu blir det garanterat fullsatt.

Modo utslagna av Färjestad i SM-kvartsfinalen betyder att även Modo kan byta ut sina hockeyklubbor mot andra klubbor och ge sig ut på golfbanan.

Nattens tre stjärnor i NHL:

1. Jonathan Bernier (Los Angeles Kings)
2. Sergej Gonchar (Ottawa Senators)
3. Steve Ott (Buffalo Sabres)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar