måndag 18 mars 2013

Newsted!

Som jag skrev i går så fanns det förhoppningar om att Sanctuary möjligtvis skulle kunna bokas till Sweden Rock. Nu blev det inte så utan i stället blev det Metallicas före detta basist Jason Newsted som kommer och förgyller sommarens höjdpunkt i Norje. Kan vi hoppas och tro på en del material från perioden han medverkade i Metallica? Han var definitivt en viktig hörnsten i bygget som blev världens största hårdrocksband i början av 90-talet med den numer klassiska plattan "The Black Album".

Enter Sandman

Brynäs har spelat färdigt för denna säsong efter att kvällens match i Gävle slutat med seger 4-0 till Skellefteå. Sammanlagt 4-0 även i matchserien efter målskillnaden 20-4. Det är inget annat än utskåpning som Brynäs varit med om i denna kvartsfinalserie. I kvällens andra match så lyckades Modo förlänga serien mot Färjestad i och med att man vann hemma med 5-4 efter förlängning. Fortsättning följer i den serien.

Tisdag kväll betyder omgång nummer 3 i kvalserien och i Västerås spelas en tidig seriefinal mellan hemmalaget och Örebro. Timrå tar emot Södertälje hemma och Leksand spelar mot Rögle i Ängelholm och där stör skador på Alexander Barta (Rögle) och Mark Hurtubise (Leksand). En nagelbitare blir det garanterat och får jag önsketänka lite grann så blir det oavgjort efter full tid i Västerås samtidigt som Södertälje och Leksand vinner sina matcher efter full tid.

Jag kikade på Edmontons match mot Nashville natten mot måndagen och i och med Edmontons seger så är det endast två poäng upp till den åttonde och sista slutspelsplatsen i Westen Conference. Oilers gjorde en helt okej match där special teams blev avgörande. Först gjorde Magnus Pääjärvi 1-0 i Power Play och senare i matchen gjorde Lennart Petrell 2-1 i numerärt underläge. Jag är lite nyfiken på vad Nashvilles coach sa till Sergej Kostitsyn efter det målet för hans agerande såg väldigt knepigt ut när han i stället för att jaga ikapp Sam Gagner åkte och bytte. Matchen slutade till slut 3-2 till Edmonton.

I övrigt denna natt så gjorde Jakob Silfverberg två mål i Ottawas seger (4-1) motWinnipeg. Robin Lehner stod i mål och blev vald till stjärna nummer ett i matchen. Pittsburgh Penguins är formstarkast i NHL just nu och den nionde raka segern togs mot Boston Bruins med 2-1. Marcus Johansson gjorde ett av målen när Washington tog en fantastiskt viktig seger (5-3) mot Buffalo.

Nattens tre stjärnor:

1. Jakob Silfverberg (Ottawa Senators)
2. Tomas Vokoun (Pittsburgh Penguins)
3. Jordan Eberle (Edmonton Oilers)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar