onsdag 13 mars 2013

Treat!

När man trodde att det inte skulle bokas några mer "måsteband" till årets festival så slår Sweden Rock till med Treat som varit ett av mina favoritband ända sedan deras andra platta "The Pleasure Principle" släpptes 1986. Treat ska ut och avsluta sin karriär är det tänkt och spelningen på årets Sweden Rock blir en av bandets sista spelningar (sen om det blir så eller inte är en annan sak). Senast jag såg Treat var i Rättviksparken under deras turné för plattan "Organized Crime". Det ska bli trevligt att se bandet igen till sommaren.

Treat levererar även på senaste plattan.

Djurgården har spelat färdigt för denna säsong och det trots att BIK Karlskoga vek ner sig hemma och fick stryk mot Oskarshamn med 2-4. Om Djurgården hade vunnit hemma mot Örebro så hade man spelat kvalserie 2013. Nu var underläget 0-4 efter  två perioder och säsongen var slut för Djurgården samtidigt som Örebro spelar kvalserie och börjar borta mot Timrå torsdag kväll. Inte mycket vila där inte, men spelarna är så vältränade så det spelar ingen roll. Om man skulle ge sig på att tippa kvalserien då så tror jag det slutar så här:

1. Leksand
2. Timrå
-------------
3. Södertälje
4. Rögle
5. Västerås
6. Örebro

Nu är jag en rätt så usel tippare så det bådar inte gott för Leksand och Timrå.

SM-slutspelet fortsatte under onsdagen med att Calle Söderberg visst fick hjärnsläpp i bortamatchen mot HV71. Ställningen var 0-6 när den gode Söderberg crosscheckade Per Ledin. Nu väntar avstängning och det känns onödigt med tanke på att Linköping redan förlorat matchen. I den andra matchen vann Luleå hemma mot Frölunda.

Jag var orolig för Devan Dubnyks status. Svaret blev 36 räddningar och hållen nolla i Oilers sista bortamatchen på den nio matcher långa bortaturnén. Colorado slogs tillbaka med 4-0 och Magnus Pääjärvi gjorde sitt femte mål för säsongen. Det var dessutom en riktig delikatess:

Tredje målet efter c:a 1.20 in i klippet

Edmonton har vunnit två raka nu och det som väntar är fyra raka hemmamatcher. Slutspelshoppet lever, men jag har lärt mig att inte ta ut något i förskott när det gäller detta lag. Förutom Dubnyk så höll också Justin Peters och Pekka Rinne nollan. Peters (Carolina) nollade Washington i 4-0 segern och samma siffror blev det för Nashville i matchen mot Dallas. I staten Florida spelades derby mellan Florida Panthers och Tampa Bay Lightning. Tampa vann med 3-2 trots att man förlorade skotten med 13-39. Anders Lindbäck har definitivt tagit över spaden som förstemålvakt i Tampa Bay.

Pittsburgh vände ett 0-2 underläge mot Boston och till slut vann man med 3-2. Den ende svenska målskytten under natten var Magnus Pääjärvi i Edmonton.

Nattens tre stjärnor:

1. Brandon Sutter (Pittsburgh Penguins)
2. Devan Dubnyk (Edmonton Oilers)
3. Pekka Rinne (Nashville Predators)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar