onsdag 25 juli 2012

NHL-onsdag!

Det hetaste samtalsämnet i NHL sen förra onsdagen är två saker. Dels så erbjöd Philadelphia Flyers Shea Weber ett kontrakt på 14 år som Nashville matchade så Weber blir kvar i Nashville Predators. Rick Nash blir däremot inte kvar i Columbus. En affär med New York Rangers gör att Nash blir en Ranger och samtidigt så skickas Brandon Dubinsky, Artim Anisimov och Tim Erixon till Columbus Blue Jackets. Dessutom får Blue Jackets Rangers förstaval i nästa års draft. Att Rick Nash skulle flytta på sig var väntat och det ska bli sjukt spännande att se hur han passar in med spelare som Brad Richards, Marian Gaborik och Ryan Callahan. Omställningen från att vara ett lags enda riktiga stjärna till att helt plötsligt ha flera stycken kring sig kan bli svårare än man kan tro. Rangers är på rätt väg, men jag tror inte Rick Nash är frälsaren som tar laget hela vägen till cupen.

I övrigt så har Daniel Winnik bytt San Jose Sharks mot Anaheim Ducks. Några av de spelare som förlängt sina kontrakt är Kyle Quincey (Detroit) 2år, T.J. Oshie (St. Louis) 5 år, Sam Gagner (Edmonton) 1 år, Nikolai Kulemin (Toronto) 2 år och Kris Versteeg (Florida) 4 år.

För att återgå en stund till Rick Nash så har han alltid varit bra när han representerat Kanadas landslag. Klippet jag bjuder på denna vecka är från kvartsfinalen i de olympiska spelen i Vancouver 2010. I kvartsfinalen krossar Kanada ett Ryssland som inte har skuggan av en chans. Slutresultatet blir 7-3 och Rick Nash gör 3-0 målet. Krossen i Vancouver

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar