lördag 14 juli 2012

Dagen då mor blev kär i en mops!

I morgon är det en månad sedan vi tog bort vår hund. Det var och är fortfarande väldigt ledsamt, men en liten ljuspunkt har hittat hit. En av våra grannar har nämligen mopsar och en av dessa charmörer skulle omplaceras och när grannen fick höra att vår Whiskey var borta så blev vi erbjudna hunden. Vi tänkte och tänkte på detta och eftersom en mops inte är någon bordercollie varken i storlek eller sätt så bestämde vi att prova. Vi sa att katterna får välja hur det ska bli. Är det så att de inte vill vara med så då blir det ingen mops.

Nu har det visat sig att det funkar hyggligt med katterna (dom har inte sprungit bort) så det är bestämt att Alf-Henry som denne mops heter stannar kvar. I dag var det en stor dag för Alf-Henry. Han fick nämligen följa med och hälsa på min mor och far. Morsan har träffat the mighty mops tidigare, men i dag klickade det och hon blev lite småkär i Alf-Henry. Jag kan säga att dessa känslor fanns inte hos min far. Han är en riktig charmör denne lilla hund och tomrummet efter Whiskey är inte lika stort som tidigare även om hon saknas väldigt mycket.

En annan sak jag tänkte ta upp är lite funderingar kring senaste plattan med Asia. Jag lyssnar på plattor släppta i år och betygsätter dessa och den gemensamma nämnaren är att betygen sätts efter endast en lyssning. Det betyder att när jag får lite distans och mer inlyssning på plattorna så är det troliga att det inte alls är lika bra eller dåligt som vid första lyssningen. I fallet Asia heter plattan "XXX" och precis som på plattan "Omega" så öppnas plattan med bästa låten. Låten "Tomorrow The World" är inte lika bra som rockrökaren "Finger On The Trigger" från plattan "Omega", men det är fullt duglig och bevisar att Asia fortfarande kan leverera högkvalitativ musik. Resten av plattan når inte upp i öppningsspårets klass men det handlar om bra stabil musik med musiker som varit med ett tag. Asia bildades 1981, men medlemmarna var tidigare med i band som Yes och King Crimson. När 2012 ska summeras så kan denna platta mycket väl hamna på Hagbergs topp 10. Låna gärna ett öra till låtar som "No Religion", "Faithful", "I Know How You Feel" och "Face On The Bridge". Betyget stannar på 5.60 efter första lyssningen och det är ett helt okej betyg.
1. Tomorrow The World
2. Bury Me In Willow
3. No Religion
4. Faithful
5. I Know How You Feel
6. Face On The Bridge
7. Al Gatto Nero
8. Judas
9. Ghost Of A Chance

Alkoholmetal i form av Tankard är inte det sämsta det heller.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar