onsdag 18 juli 2012

NHL-onsdag!

Efter den första turbulenta tiden kring den 1 juli när spelarna i NHL blev free agents så har det nu lugnat ner sig en hel del. Det mesta som händer just nu är att spelare förlänger kontrakt med sina respektive lag. Inget nytt när det gäller Rick Nash (Columbus Blue Jackets), Shane Doan (Phoenix Coyotes) och Alexander Semin (Washington Capitals). Det är de tre hetaste fria agenterna på marknaden just nu och ett rykte gör gällande att Nashville Predators är intresserade av Shane Doan. Jag tror dock att Doan blir kvar i Phoenix.

Det som hänt sen förra onsdagen är det att Teemu Selänne har förlängt sitt kontrakt med Anaheim. Kontraktstiden är ett år. Filip Forsberg har skrivit treårskontrakt med Washington, men han blir kvar i Leksand kommande säsong och det tackar vi för. Mike Green har skrivit nytt treårskontrakt med samma Washington och i Los Angeles har Dwight King förlängt med två år och uppe i Edmonton blir Theo Peckham kvar minst en säsong till.

När det gäller klubbyten så har Wojtek Wolski bytt bort Florida Panthers mot Washington Capitals. Garnet Exelby byter Detroit Red Wings mot Boston Bruins. Peter Mueller byter Colorado Avalanche mot Florida Panthers och Benn Ferriero byter San Jose Sharks mot Pittsburgh Penguins.

Det som stör just nu är det faktum att det kan bli lockout och det är ingen bra reklam för hockeyn i Nordamerika. Min känsla är dock att det löser sig och att det hela startar i början av oktober precis som vanligt. Två gamla storspelare har förresten blivit assisterande coacher. Först och främst Calle Johansson som blir det i Washington Capitals och i New Jersey Devils blir Scott Stevens ass. coach. Någon som minns denna klassiska mangling från Scott Stevens? Paul Kariya mår inte så bra

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar