lördag 20 augusti 2011

Sargdörrar!

Vår nye "Emil" hade ingen lätt uppgift när det gällde att elda igång publiken i dagens match mot Örebro. Publiken på norra stå var ungefär lika sega som spelarna på isen för det var ingen vidare ishockey det bjöds på i avslutningsmatchen av Clas Ohlson Cup. På det positiva kontot ska vi nämna att publiksiffran trots allt var 2753 personer och det tycker jag är godkänt när det är försäsong.

Leksand var inte lika tända verkade det som om man jämför matchen mot Västerås. Det var trögt och det märktes att det var den tredje matchen på lika många dagar. Spelmässigt så gick dock första perioden i Leksands favör och man tog också ledningen i slutminuten genom Jon Knuts som på ett slumpmässigt sätt fick in pucken i målet.

Andra periodens bestod av två starka minnen. För det första Jens Bergenström som åker parallelt med mållinjen bakom målvakt Andro Michel och ändå på något konstigt sätt lyckas missa det vidöppna målet. Det andra minnet är Martin Jahnols tackling på Robin Olsson där nämnde Olsson åker in i sargdörren som för tredje dagen i rad ger vika och öppnas. Det är egentligen helt fantastiskt att en av Sveriges modernaste hockeyarenor inte kan ha en fungerande sargdörr och det måste vara åtgärdat till nästa hemmamatch.

Eftersom Leksand inte stänger matchen redan i andra perioden så får i stället en gammal leksing (Marcus Weinstock) genom två mål (ett i overtime) vända matchen till Örebros fördel. Resultatet är inte det viktigaste utan det som känns viktigt är att Leksand hänger med (och är bättre) både Västerås och Örebro med tanke på att dessa två lag kommer att vara tippade högt i årets allsvenska. Det som däremot oroar är att Pelle Prestberg ser fruktansvärt seg ut. Inget sting i skridskoåkningen och hans välkända skott känns som en oladdad ärtbössa. Pelle bildade kedjeformation med Gabriel Karlsson och Jacob De la Rose (född 95) och den känns trots allt spännande. Jacob spelade helt respektlöst och blev av juryn utsedd till bäste leksing och inget ont om Jacob men juryn hade fel återigen. Jag hade gett priset till målvakt Jens Holmström som agerade lugnt och stabilt hela matchen.

Vår nye "Emil" ska inte känna någon oro för vi kommer att bättra oss och det kommer bli skitbra med klacken även kommade säsong. Som min granne så klokt sa: "Han är startmotorn och det är vi som ska sköta resten". Om inte förr så är vi garanterat med på noterna från och med den 21 september.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar