lördag 6 augusti 2011

Äntligen!

Hockeysäsongen 2011-12 har äntligen tagit sin början och för Leksands del startade den i Arvika av alla ställen med match mot Färjestad. Enligt Leksands hemsida så hade det varit lite smågrinigt och det är trevligt. Att bevittna en sån här match när lagen varit på is i mindre än en vecka torde vara lite småkul. Allt vad grundspel heter kan man se sig om i stjärnorna efter naturligtvis eftersom det är massor med nya spelare som ska spelas in. Matchen i Arvika slutade 2-1 till Färjestad efter straffar och målet för Leksand gjordes av Mattias Timander.

Nästa match spelas mot Bofors på fredag i Hedemora och helgen efter är det dags för en annan att ta sig till Leksand och Clas Ohlson Cup där Oskarshamn, Västerås och Örebro står för motståndet. Det börjar verkligen suga i hockeytarmen nu och förhoppningen är naturligtvis att kommande säsong ska bli betydligt muntrare än det som bevittnades förra säsongen. Det som startade så bra med den formidabla uppvisningen mot Mora slutade i ett fiasko där inte ens kvalserien nåddes. Med tanke på satsningen som herrar Nilsson/Stenbeck pysslar med nere i Malmö så kommer dom att bli skyhöga favoriter att vinna hockeyallsvenskan och gärna för mig. Även Örebro och Rögle får vara större favoriter än Leksand. Att kunna spela utan favorittryck kan vara det som Leksands unga lag mår bra av.

Det blir massor av hockey i bloggen när det börjar dra igång på allvar. I morgon blir det kyrkresan som går vidare och vi ska hålla oss kvar i Trönö, Hälsingland.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar