lördag 26 januari 2013

Status Quo!

Status Quo har funnits i ungefär ett sekel känns det som och deras fans är de mest enögda av alla fans på denna planet. Om det är skrivet med en negativ klang bryr jag mig inte om att säga utan det får ni tolka bäst ni vill. Hur det än är så ska dom spela på årets Sweden Rock och det här är en så kallad klassisk ölpaus för undertecknad. Jag kan tycka vissa plattor med Status Quo är okej, men det kommer inte att spelas några låtar från varken "In The Army Now" eller "Ain't Complaining" om det nu är Frantic Four som kommer till Norje. Och då kan det lika gärna vara.

Det här tycker jag är skitbra

Eftermiddagen spenderades i Tegera Arena och det jag sa till Kevin Kapstad efter matchen speglar det hela rätt så bra.

-"You were lucky today".

Svaret blev.

-"Luck is good sometimes".

För Leksand kom verkligen undan med ett nödrop och hade inte laget börjat åkt skridskor de första tio minuterna i tredje perioden så undrar jag om inte Asplöven hade vunnit detta. Nu blev det inte så och Leksand kunde återigen igen mala sönder en motståndare och det börjar bli marginal nu i serietoppen. De extra pengarna för seriesegern skulle naturligtvis behövas, men det viktigaste just nu är att det är 17 poäng ner till Djurgården på plats 4. Och spelet i Power Play fungerade igen. Två av målen mot Asplöven kom i den spelformen. Det ser stabilt ut.

Inget ont om Leksand, men vill man ha en annan kvalitet på hockeyn så är NHL fantastiskt. Patrick Marleau har i kväll gjort ytterligare två mål och det betyder att han gjort två mål i samtliga fyra matcher San Jose spelat denna säsong. Det är rekord. Om vi vrider tiden tillbaka till i natt så fortsätter New Jersey Devils att vinna matcher. 3-2 efter förlängning mot Washington (som tog sin första poäng) och naturligtvis så var det Ilja Kovalchuk som avgjorde. Tampa Bay och Winnipeg vände sina matcher mot Ottawa respektive Pittsburgh. Tampa vann med 6-4 och Winnipeg med 4-2.

För svensk del så hittar vi några målskyttar även denna natt. Erik Karlsson gjorde ett mål i förlusten mot Tampa Bay. I det vinnande Tampa Bay gjorde Victor Hedman ett mål. Detroit vann mot Minnesota med 5-3 och Henrik Zetterberg gjorde ett av målen. Slutligen gjorde Daniel Sedin ett av Vancouvers mål i 5-0 segern borta mot Anaheim.

Nattens tre stjärnor:

1. Dan Ellis (Carolina Hurricanes)
2. Cory Schneider (Vancouver Canucks)
3. Pavel Datsyuk (Detroit Red Wings)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar