onsdag 23 januari 2013

Europe!

Om jag inte minns helt fel så spelade Europe i Folkets Park i Grängesberg 1985. Detta var året innan det stora genombrottet med "The Final Countdown". Jag tror också (minnet kan svika med tanke på att det är några år sedan) att dom under denna spelning framförde låten "Ninja" som senare kom med på "The Final Countdown". Det som hände från 1986 och några år framåt är svensk rockhistoria. Efter plattan "Prisoners In Paradise" la bandet ner för att återkomma 2004 på plattan "Start From The Dark". Sen dess har jag sett bandet live tre gånger. Två gånger på Sweden Rock och en gång som förband till Kiss på Stockholms Stadion.

Första gången på Sweden Rock var 2004 och jag kommer ihåg att det gick rysningar genom kroppen när bandet spelade "Sign Of The Times". Till sommaren är det dags igen. Europe avslutar fredagen på årets festival och förhoppningen är att det ska bli en trevlig stund även 2013.

Sign Of The Times live

I hockeyns värld bjöd natten på en riktig käftsmäll. Efter en period ledde San Jose Sharks med 6-1 över Oilers och det var naturligtvis redan kört. Slutresultatet blev 3-6 och Nail Yakupov och Justin Schultz gjorde sina första NHL-mål. Sharks har öppnat oerhört bra och det kan man inte säga att Philadelphia gjort. I natt blev de nollade av New Jersey Devils och det betyder 3 förluster på lika många matcher.

Noterbart är att också att varken Washington Capitals eller Los Angeles Kings vunnit någon match ännu. För svensk del så blev Viktor Stålberg målskytt i Chicagos seger (3-2) mot St. Louis och Gabriel Landeskog gjorde ett mål i Colorados seger (3-1) mot Los Angeles. Bäste poängplockare av de svenska blev dock Tobias Enström som gjorde tre assist i Winnipegs seger (4-2) mot Washington.

Nattens 3 stjärnor:

1. Martin Brodeur (New Jersey Devils)
2. Kari Lehtonen (Dallas Stars)
3. Logan Couture (San Jose Sharks)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar