måndag 21 januari 2013

Premiärseger!

Premiärer i NHL och Edmonton Oilers har funkat alldeles utmärkt de senaste åren och så även denna korta säsong. Vancouver Canucks besegrades i deras hemmaarena med 3-2 efter straffläggning och moralen som unga Oilers visade är i samma klass som Leksand. Underläge med 0-2 vändes till vinst och säsongens 2 första poäng inkasserades därmed. Premiärmålskytt för Edmonton var Jordan Eberle och han ser mycket bra ut.

Om det är uppåt för Oilers så har det börjat tyngre för både Philadelphia Flyers och New York Rangers. Två förluster på lika många matcher och nu är det inte 80 matcher kvar att reparera skadan på utan endast 46. Det är i och för sig mycket hockey kvar att spela, men ett par förluster till för dessa lag kan betyda att detta inte alls blir som varken Flyers eller Rangers tänkt sig. Det handlar trots allt om två stora favoriter att lyfta bucklan i sommar.

Det har spelats hockey i kväll också och Boston har tagit andra raka segern efter en 2-1 seger mot Winnipeg efter straffar. Och i Vincent Lecavaliers tusende match för Tampa Bay blev det torsk med 3-4 mot New York Islanders.

Andra speldagens 3 stjärnor:

1. Tomas Vanek (Buffalo Sabres)
2. Josh Harding (Minnesota Wild)
3. Patrick Marleau (San Jose Sharks)

Här hemma har Johan Ryno tränat med Leksand och troligtvis står han över på onsdag, men han ska snart vara tillbaka igen.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar