fredag 25 januari 2013

Avantasia!

Varför inte fortsätta att skriva några rader kring banden som är klara för sommarens festival. Avantasia är ett projekt som sångaren i Edguy startade där han bjuder in diverse musiker som medverkar på plattorna. Precis som med all annan musik så finns det både bra och dålig musik i Avantasias diskografi och ska jag vara helt ärlig så tycker jag Sammets huvudband Edguy är klasser bättre. Det har börjat spekulerats i vilka sångare som kommer att gästa spelningen på Sweden Rock och jag spekulerar inte utan jag lever helt enkelt under den tron att det får vi se när det är dags.

Avantasia- The Final Sacrifice

NHL går vidare och jag som fullkomligt älskar statistik tycker att det varit bra tråkigt ända sen oktober när det egentligen skulle rullat igång. Nattens grej var Edmontons upphämtning mot Los Angeles där man först kvitterar med 4,7 sekunder kvar (Yakupov) och sen avgör i förlängningen (Gagner). Ungtupparna har startar säsongen bra och Justin Schultz är ett jättelikt utropstecken och en möjlig Norris Trophy vinnare i framtiden. Nattens målskytt finns i Carolina och han heter Eric Staal. Hattrick blev det i 6-3 segern över Buffalo. I Buffalo stod Jhonas Enroth sin första match för säsongen och han började med en förlust.

Noterbart när det gäller de svenska spelarna är att Carl Gunnarsson gjorde 3 poäng (1+2) i 4-7 förlusten mot New York Islanders. Övriga svenska målskyttar var Erik Karlsson,Ottawa (3-1 seger mot Florida), Patrik Berglund,St.Louis (3-0 seger mot Nashville) och Louie Eriksson,Dallas (2-3 förlust mot Chicago).

Nattens tre stjärnor:

1. Eric Staal (Carolina Hurricanes)
2. Semyon Varlamov (Colorado Avalanche)
3. Michael Grabner (New York Islanders)

Lördagen tillbringas i Tegera Arena.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar