tisdag 22 januari 2013

Kiss!

Om 133 dagar startar Sweden Rock 2013 och torsdagen kommer att avslutas av Kiss. För några år sedan var det en utopi att Kiss överhuvudtaget skulle spela på denna festival. Idag är det verklighet och Sweden Rock är bara att gratulera till denna fantastiska bokning. Jag har tappat räkning på hur många gånger jag sett Kiss, men lite snabb huvudräkning gör att sommarens två spelningar i Sverige blir nummer 12 och 13. Nu har Kiss absolut inte varit magiska på alla spelningar jag sett med dom. Donington 1996 var den största upplevelse jag haft medans spelningen på Scandinavium i Göteborg samma år är den bästa spelning jag sett med bandet.

Senaste plattan "Monster" är riktigt, riktigt bra och en stor överraskning efter förra magplasket med "Sonic Boom". Tyvärr håller inte Paul Stanleys röst längre i livesammanhang, men jag länkar ett smakprov i vilket fall. Detta klipp är från en festival i Kollen, Norge den 30 juni förra året.

Fem låtar live från Kollen

NHL fortsätter oförtrutet och man hinner knappt med i svängarna. Efter den tredje dagens spel kan konstateras att Anaheim är fullpoängare och 12 gjorda mål på 2 matcher får anses som godkänt. Poäng i massor gör spelarna också och Daniel Winnik står just nu på 5p (4+1) liksom Saku Koivu (1+4). Ryan Getzlaf 4p (2+2), Teemu Selänne 4p (2+2) och Andrew Cogliano 4p (0+4) är andra spelare som fått en bra start.

Det största i natt får man nog säga att Vincent Lecavalier stod för när han gjorde sin tusende match för Tampa Bay Lightning. Det blev förlust 3-4 mot New York Islanders och inga poäng, men Lecavalier är den femte spelare genom alla tider som gjort 1000 matcher för den klubb som också draftade honom.

För svensk del blev det tre målskyttar under natten. David Ullström gjorde ett mål för sitt Islanders mot Tampa Bay. Patric Hörnqvist gjorde ett mål i förlusten (3-4) mot St Louis och slutligen så gjorde Jacob Silfverberg sitt första NHL-mål när han fastställde slutresultatet 4-0 i Ottawas match mot Florida Panthers.

Nattens 3 stjärnor:

1. Daniel Winnik (Anaheim Ducks)
2. Vladimir Tarasenko (St. Louis Blues)
3. Kyle Turris (Ottawa Senators)

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar