torsdag 24 januari 2013

Rush!

Tre gånger sen 2004 har jag sett Rush live. Och samtliga tre gånger har varit helt otroliga. Därför är Sweden Rocks bokning av denna trio från Kanada bland det absolut största som festivalen presenterat genom åren. Det har lovats att det ska bli full scenproduktion och för första gången så kanske, kanske ett headlineband tar tillvara på hela sin speltid som sträcker sig över två och en halv timme. När Rush har spelat sina tre konserter på Globen i Stockholm har fokus legat på fantastisk musik naturligtvis. 2004 spelades ett set bestående av många hits. 2007 låg fokus på den då aktuella plattan "Snakes & Arrows" och senast 2011 så spelades plattan "Moving Pictures" i sin helhet för att hylla att plattan fyllde 30 år.

Rush senaste album heter "Clockwork Angels" och mycket fokus har legat på den plattan under turnén. Nu tror jag inte att det blir ett set med mycket låtar från den plattan utan jag skulle tro att när Rush avslutar 2013 års Sweden Rock Festival så blir det med ett set som man kalla "Greatest Hits". En kväll i Norje tillsammans med Geddy Lee, Alex Lifeson och Neil Peart framförandes låtar som "Tom Sawyer", "Subdivisions", "Red Sector A", "2112", "Far Cry", "Limelight", "Closer To The Heart", "Force Ten", "The Spirit Of Radio" mfl mfl mfl kommer att bli en av mitt livs höjdpunkter garanterat.

Ren jävla magi

En dag som denna känner man sig nöjd som Leksandssupporter när en av våra talanger gjort 2 mål och 1 assist i nattens NHL. Oliver Ekman-Larsson är namnet och de övriga tre målen i femettan mot Columbus gjordes av Steve Sullivan. Denne Sullivan är ett unikum inom sporten ishockey tillsammans med namn som Ray Whitney, Mark Recchi, Chris Chelios och Mike Sillinger för att nämna några. Långa karriärer och fantastiskt jobb för vilken klubb som än representerats eller representerades. Hattrick av Sullivan och hattrick gjorde även Marian Gaborik i Rangers första seger för säsongen. Hemma i Madison Square Garden betvingades Boston efter att Gaborik avgjort i övertiden.

Förutom Ekman-Larsson så gjorde även Mikael Backlund i Calgary mål i förlustmatchen mot Vancouver (2-3) och superstjärnorna i Pittsburgh (Crosby och Malkin) gjorde sina första mål i förlusten (2-5) mot Toronto. Noterbart från natten är också den usla publiksiffran i Phoenix. Endast 8355 åskådare och det är ett stort problem för NHL att Coyotes inte drar mer publik.

Nattens tre sjärnor:

1. Marian Gaborik (New York Rangers)
2. Steve Sullivan (Phoenix Coyotes)
3. James van Riemsdyk (Toronto Maple Leafs)

Vi säger så.

1 kommentar: