måndag 4 juli 2011

Eric Belanger!

Den 10 oktober (svensk tid) startar Edmonton Oilers säsongen 2011/12 med match hemma i Rexall Place mot Sidney Crosby och hans Pittsburgh Penguins. Det är så kallad silly season nu och spelare byter lag och andra spelare som är så kallade free agents skriver på för andra klubbar än den senaste och tjänar fina pengar. Jag tänkte skriva lite grann om mina tankar kring dessa spelarövergångar här i bloggen under denna vecka.

Edmonton Oilers:
Laget i hjärtat har skött sig bra inför kommande säsong. Framförallt har man sett till att tänka på defensiven. Ladislav Smid och Theo Peckham har skrivit nya kontrakt och en rätt så kass (förra säsongen) Kurtis Foster har skickats till Anaheim i utbyte mot Andy Sutton. Och från Minnesota har laget hämtat Cam Barker. Även en ny målvakt (Yann Danis) har kontrakterats, men det blir svårt att konkurrera ut Nikolai Khabibulin och Deban Dubnyk. På forwardsidan så är naturligtvis Ryan Smyths återkomst en riktig kanonvärvning. Ben Eager och Darcy Hordichuk kommer att stå för tuffhet, men jag tycker nästan att Eric Belanger är den bästa värvningen (efter Smyth). Belanger har spelat 716 NHL-matcher och på dessa matcher har han gjort 339p. Lägg till Ryan Nugent-Hopkins och Anton Lander som tillsammans med 29 andra spelare just nu deltar i ett Development Camp så tycker jag framtiden ser ljus ut för Oilers.

Bomben i dag är att Danny Heatley byts bort av San Jose Sharks i utbyte mot Martin Havlat, Minnesota. I övrigt så måste Jaromir Jagrs comeback i NHL nämnas. Philadelphia Flyers ger tjecken 3,3 miljoner dollar för en säsong. Brad Richards lämnar Dallas och kommer de kommande nio (9) åren att representera New York Rangers. Tim Connolly lämnar Buffalo Sabres för Toronto Maple Leafs. Thomas Vokoun lämnar Florida och kommer kommande säsong att spela i Washington Capitals. Sheldon Souray och Michael Ryder spelar kommande säsong i Dallas Stars.

Det lag som hittills värvat bäst är nog Florida Panthers. Nio nya spelare har kontrakterats:

Jose Theodore (MV)
Ed Jovanovski (D)
Brian Campbell (D)
Scottie Upshall (F)
Kris Versteeg (F)
Thomas Kopecky (F)
Sean Bergenheim (F)
Marcel Goc (F)
Thomas Fleischmann (F)

Spännande som fan detta och stora frågan just nu är om något lag kommer att lägga bud på Steven Stamkos eller om han skriver nytt kontrakt med Lightning.

I övrigt så är "Fight' Em 'Til You Can't" med Anthrax årets hittills bästa låt.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar