onsdag 5 september 2012

NHL-onsdag 5/9!

Gabriel Landeskog har blivit utnämnd till ny lagkapten för Colorado Avalanche och det stora i det ligger i att han är den yngste kaptenen i ligans historia. Att då dessutom vara från Sverige, blivit utsedd till årets rookie och dominerat i Avalanche under sitt första år i ligan gör det hela riktigt stort. NHL är trots allt fortfarande världens största och bästa hockeyliga. Det är då förbannat trist att ligan och spelarfacket återigen är på väg att skjuta sig själva i foten med alla dessa jävla hot om lockout hit och dit.

För hockeyns överlevnad i Usa krävs det att parterna kommer fram till ett avtal och det snabbt. Säsongen som var gjorde att hockeyn blev större än någonsin i Usa baserat på att TV aldrig tidigare visat så många matcher. Att dessutom ett lag från Kalifornien vann Stanley Cup gör att hockeyn känns relativt het på båda sidor landet. Då känns det extra surt för alla oss hockeyälskare om vi ska få vänta på att spelet ska komma igång (om det blir spel överhuvudtaget).

Det jag vet är däremot att i Sverige blir det ingen lockout och hockeyallsvenskan startar om precis en vecka. Det ska bli sjukt intressant att följa Leksand denna säsong och även om Pelle Prestberg inte kan spela före jul så ska hans skada läkas helt innan han spelar match. En skadefri Prestberg i februari kan vara precis den joker Leksand behöver för att ta det där sista steget och kliva upp i elitserien igen.

Om sen Tingsryd gör verklighet av sitt hot och låter Oliver Ekman-Larsson spela så är det naturligtvis en krydda för hela serien även om ligan då naturligtvis ska vidta åtgärder och statuera exempel.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar