söndag 27 november 2011

Kyrkresan stannar i Gävle!

Det bästa som hänt i helgen är att Kenny Källström fått lämna Leksand. Kenny har som hockeyspelare inte utvecklats ett dugg de senaste säsongerna och att gå från väldigt lovande till..............ingenting är inte bra för vare sig Kenny eller Leksands IF. Det sämsta som hände i helgen var att Leksand torskade hemma mot Rögle med 1-2 efter straffar trots att man dunkade iväg 52 skott mot mål. Positivt är att poängen gjorde att Leksand tog in en poäng på Bofors och negativt är då att Västerås gick förbi Leksand och är nya treor.

Matchen på lördag mot Örebro blir en riktig holmgång och då var det fan om det inte ska kunna bli över 7000 igen uppe i Tegera Arena.

På min kyrkresa genom landet kommer jag de kommande veckorna att stanna kvar i Gävle. Från och med nu är resan fiktiv igen och tanken är att jag och min mor ska ta oss till Gävle sommaren 2012 och ta oss vidare på vår tripp. Vi kommer då att lämna Staffanskyrkan som ligger i stadsdelen Brynäs för att ta oss till stadsdelen Bomhus där vi hittar just Bomhus kyrka. Kyrkan ligger i Staffans församling och invigningen av denna träkyrka skedde 1907. Arkitekten E.A. Hedin har ritat kyrkan som restaurerades 1954-55.

Altarskåpet av Tor Hörlin som föreställer Guds gröna ängar tillhör tillsammans med golvets breda och vackra plankor från den på nyåret 1954 stormfällda s k Pelarsalen i Österfärnebo det mest sevärda.
Texten om denna kyrka är hämtad från boken Våra Kyrkor från Klarkullens Förlag och på sid 63 hittas texten.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar