fredag 11 november 2011

Hockey en fredag i Leksand!

Dr Alban har ett uttryck som heter "stabilt som fan" och det kan man kalla Leksands spel denna fredagskväll i Tegera Arena mot Oskarshamn. Efter en något svag inledning så kom Leksand igång och Ken André Olimb gjorde det svåra lite enklare när han flippade pucken över en motståndares klubba för att sen sätta pucken högt och ge Leksand ledningen. Andra perioden dominerar Leksand från början och Johan Ryno gör 2-0 innan det är dags för Fredrik Händemark att i sin första seriematch i A-laget göra 3-0 förnämligt framspelad av Jon Knuts. Oskarshamn reducerar till 1-3, men Mark Hurtubise stänger effektivt matchen med sitt 4-1 mål som dessutom var det första mål Leksand gör i Power Play på väääääldigt länge (50 försök utan mål hörde jag att det viskades om).

Tredje perioden blir en transportsträcka där Leksand kontrollerar matchen och slutbetyget blir "Stabilt som fan" som Dr Alban skulle sagt. Ska det sägas något negativt om kvällen så är det att om nu inte "Flamman" kan vara på plats och trumma så måste det finnas alternativ i stället för att ställa dit vem som helst. Att slå på en trumma men inte hålla takten är tämligen värdelöst och där är en stor anledning att Mattias inte fick igång oss i klacken som han hade tänkt. För när det väl kommer till kritan så står vi i den där klacken av samma anledning allihop och det är att vråla tillbaka Leksand till Elitserien. Att då stå och skälla, vråla, vara spydig etc etc etc tjänar ingen på i det långa loppet. En trummis som håller takten är fan A och O inom alla klackar.

I övrigt så väntar en 40-årsfest i morgon och då är jag så förbannat mogen så jag ska köra.

Det har även gnällts under veckan varför jag inte lagt upp resultatet för lördagens musiktävling. Därför så kommer det här: