onsdag 15 augusti 2012

NHL-onsdag 15/8!

Just nu är det fortsatt väldigt lugnt på fronten borta i Nordamerika. Det som händer på kontraktsfronten är det att J.S. Giguere skrivit ett nytt ettårskontrakt med Colorado Avalanche och Montreal Canadiens har knytit upp Max Pacioretty för de kommande sex åren.

När det gäller lockouten så är det fortfarande ett stort gap mellan parterna om man får tro Gary Bettman som är högsta hönset för ligan. Spelarfacket har kommit med ett nytt förslag idag där dom avsäger sig 465 miljoner dollar över tre år av vinstfördelningen. Dessa pengar ska i stället gå till klubbar som har det tufft ekonomiskt. Spelarfacket genom sin ordförande Donald Fehr menar att detta förslag på sikt ger en bättre stabilitet än vad nu är fallet. Min förhoppning är att det blir spel i NHL och min förhoppning är också att Oilers då ska kunna ta sig till slutspel igen.

Men innan NHL börjar så hinner den svenska hockeyallsvenskan spela ett gäng omgångar och det hela tar sin början den 12 september i Tegera Arena när Karlskrona kommer på besök. Lite funderingar kring Leksand och de övriga lagen i serien kommer här under den kommande månaden.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar