onsdag 27 juni 2012

NHL-onsdag!

Elitserien i all ära och naturligtvis den bästa svenska serien Allsvenskan. Ingenting slår dock NHL där varje säsong innehåller 82 högintressanta grundspelsmatcher. Det blir aldrig någon transportsträcka som jag ser det, men det beror nog en hel del på att jag älskar statistik och är det något som NHL är duktiga på så är det just statistik. Allt viktigt och för den delen även oviktigt kan man få reda på. Visste ni till exempel att Teemu Selänne i en match mot Edmonton den 5 april vann 1 av 3 tekningar? Alla 3 var i Anaheims offensiva zon och den som Selänne lyckades knipa tekning mot var Sam Gagner. I samma match hade Ryan Getzlaf skaplig utdelning genom att vinna 15 av 20 tekningar. Som ni förstår kan man som intresserad få reda på precis vad som helst.

Los Angeles Kings vann för några veckor sedan Stanley Cup och jag är tämligen övertygad om att dom inte gjort det om inte NHL infört lönetaket. Helt plötsligt så tävlar faktiskt alla 30 lagen på lika villkor och några dynastier typ de som Montreal Canadiens, New York Islanders och Edmonton Oilers hade får vi nog aldrig uppleva igen. Det som hänt sen Kings vann bucklan är att det varit en draft samt att några spelare fått byta klubb. Det mest anmärkningsvärda är att Jordan Staal har bytt från Pittsburgh Penguins till Carolina Hurricanes där han får spela ihop med sin bror Eric. Bröderna Schenn spelar också i samma lag till hösten eftersom Luke bytt bort Toronto Maple Leafs mot Philadelphia Flyers. Där gick James Van Reimsdyk motsatt väg. Andra intressanta trader är att Anders Lindbäck (målvakt) byter Nashville Predators mot Tampa Bay Lightning. Mike Ribeiro byter Dallas Stars mot Washington Capitals och så flyttar Lubomir Visnovsky från Anaheim Ducks till New York Islanders.

Fler trader kommer under sommaren och på söndag den 1 juli blir det full spätta på marknaden eftersom spelarna som är Free Agents kommer ut på den öppna marknaden. De 12 hetaste i denna kategori just nu är:

Zach Parise (New Jersey Devils)
Ryan Suter (Nashville Predators)
Alexander Semin (Washington Capitals)
Jason Garrison (Florida Panthers)
Jaromir Jagr (Philadelphia Flyers)
Justin Schultz (Anaheim Ducks)
P.A. Parenteau (New York Islanders)
Matt Carle (Philadelphia Flyers)
Ray Whitney (Phoenix Coyotes)
Shane Doan (Phoenix Coyotes)
Dustin Penner (Los Angeles Kings)
Olli Jokinen (Calgary Flames)

Jag tänkte fylla er med information och statistik från världens bästa liga varje onsdag och jag hoppas ni kan finna något intressant att läsa. Draften förra helgen bjöd väl inte på några större sensationer. Min förhoppning var att Edmonton skulle byta bort sitt förstaval mot ett par stabila backar. Nu blev det inte så utan Oilers valde ryssen Nail Yakupov som etta i draften. Det betyder att laget fyller på den redan talangfyllda offensiven. Som supporter till Leksand så trodde jag att Filip Forsberg skulle väljas bland de 10 första. Nu blev det inte så utan Washington Capitals valde honom som nummer 11. I stället Hampus Lindholm från Rögle den förste svensk som blev vald i och med att Anaheim tog honom som nummer 6.

Till sist ett klassiskt NHL-klipp. Jag tippar på att Patrik Stefan aldrig kommer glömma detta. http://www.youtube.com/watch?v=dDbEX666G3Y

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar