torsdag 29 november 2012

Smällen i Karlskrona!

Det fanns en kvinna i min bekantskapskrets för några år sedan som var väldigt angelägen att skaffa en karl. Det kom fram förslag att denna kvinna skulle starta en klubb vid namn DSK (Desperata Singelklubben). Numer har denna kvinna både skaffat karl och barn och lever ett gott liv i en förort till Stockholm.

Och när vi ändå är inne på just Stockholm så startade mardrömmen om i kväll för stadens stolthet (enligt de själva i alla fall) Djurgårdens IF. Efter tre raka segrar där bland annat Leksand pulvriserades på hovet så var förhoppningen att marschen mot elitserien kunde påbörjas på allvar med nytt självförtroende och en ny tränare där det redan kallades för Zabeleffekten. I kväll hamnade laget på ruta ett igen.

Laget åkte ner till Karlskrona och skulle där ta tre nya poäng mot särklassiga jumbon i hockeyallsvenskan. Det sket sig rätt rejält om man säger så. Efter en period var ställningen 0-0. Efter två perioder hade Gabriel Landeskog fått lite smällar av Karlskronas målvakt Timo Leinonen så att han blödde i ansiktet. Dessutom var ställningen 5-0 (FEM MOT NOLL) till jumbon och dessa mål producerades inom loppet av åtta minuter och femtioåtta sekunder. När slutsignalen gick så stod det 5-2 på resultattavlan och Karlskrona hade minskat glappet till Djurgården och är nu endast 22 poäng efter.

Vid den här tiden i morgon så är förhoppningsvis Leksand 19 poäng före Djurgården och då är halva serien spelad. Bokslutet efter halva serien gör jag efter fredagskvällens match mot Malmö.

Djurgården ska för övrigt upp till Haparanda på lördag och möta Asplöven. Ett Asplöven som halkade in i hockeyallsvenskan på ett bananskal och som efter lördagens match kan vara endast sju poäng efter starka stolta Djurgården. Och då är halva serien spelad.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar