lördag 24 mars 2012

Pengarna tillbaka?

Det har passerat några timmar nu sen jag kom hem från Leksand och matchen som skulle se till att Leksands IF minsann skulle ligga tvåa i kvalserien efter halva serien. Timrå hade tidigare på eftermiddagen vunnit på hovet mot Djurgården och BIK Karlskoga vann i sin hemmahall över Örebro. Med dessa matcher spelade var förutsättningarna att seger för Leksand skulle betyda nio poäng och definitiv toppkänning.

Av detta blev.....................................absolut ingenting.

Jag blir helt förstummad när laget kommer ut och inte vill vinna. Det finns ingen gnista och ingen vilja överhuvudtaget. Vi pratar om GEMENSKAP, GLÄDJE och GLÖD i denna kvalserie och det räcker fan inte om vi på norra stå ska ta dessa ledord till oss när spelarna uppenbarligen helt skiter i vilket. Inställningen från Leksands spelare är under all kritik och jag vet fan inte vad som hände. Det jag däremot vet är att denna inställning från spelarna ska vi fan inte acceptera. Vi står där för vårat lag och det kommer vi naturligtvis fortsätta att göra, men det känns som vi måste ställa lite krav nu.

Vi ställer inga krav på att Leksand ska gå upp i Elitserien för det känns som laget inte är riktigt moget för det än, men nu är det Kvalserie som gäller och då måste man visa attityd, inställning och jävlar anama. Satt i bilen hem och pratade med ressällskapet och vi pratade bland annat om vad som hade hänt om hela ståplats hade gått därifrån när Rögle gjorde 4-1? Vi hade inte vänt och vunnit matchen, MEN det kanske hade blivit en väckarklocka för spelarna till kommande matcher. Jag har absolut inga problem med att Rögle vinner med 5-2 i vår egen borg, men när dom får vinna med 5-2 och Leksand delar ut två tacklingar på hela matchen så känns det rätt så tröstlöst.

Man kanske skulle kräva pengarna tillbaka?

Med tanke på den totala genomklappning man sett så är det rätt så otroligt att tänka att Leksand faktiskt bara är tre poäng från Elitserien i detta nu. Jag antar att det är bara att bryta ihop och ta nya tag. Serien vänder på tisdag och då ska Rögle mötas nere i Ängelholm och det kan i och för sig vara en fördel att slippa pressen och kunna spela ut på ett annat sätt. Besvikelsen har lagt sig till i morgon och då tar vi nya friska tag.

15 perioder kvar av underbar kvalseriehockey.

Vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar